1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. VAZGEÇİLMEZ YEMİNİMİZ: EBEDİYEN CUMHURİYET
VAZGEÇİLMEZ YEMİNİMİZ: EBEDİYEN CUMHURİYET

VAZGEÇİLMEZ YEMİNİMİZ: EBEDİYEN CUMHURİYET

Cumhuriyet, ‘’Geldikleri gibi giderler’’ parolasıyla çıkılan kutlu yolda, ‘’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’’ sözüyle taçlanmış, idarenin büyük Türk milletine tapusu, büyük bedeller ödenerek kazanılan zaferin aziz milletimize bir nişanesidir.

A+A-

Cumhuriyet, istiklal ve istikbal uğruna yürekleri bir atan milletimizin görkemli ödülü, milli iradenin mükemmel eseridir.

Bu eser, 30 Ekim 1918’de Mondros ile başlayan büyük kuşatma hareketinden, 9 Eylül 1922’ye kadar olan süreçte esarete boyun eğmeyen, işgalcilere Anadolu’yu dar eden, manda ve himayeye karşı çıkan, düşmanın aklından bir türlü çıkamayan tarihin altın sayfalarında yerini bulan, emperyalizme dik duran ve hain hesapları bozan necip Türk milletinin ihtişamlı zaferidir.

Öte yandan, farklı anlamları olsa da, Cumhuriyet ve Demokrasi birbirlerinin ikamesidir. Milliyetçilik ise, bunların ikiz kardeşidir. Milliyetçi-Ülkücü hareket ise de, bunların en büyük takipçisi, bunları sulandırmak isteyen sahtekârların en büyük aleyhtarı ve bu değerlerin en büyük emanetçisidir. Aldığımız bu emanete sahip çıktık ve sonsuza kadar çıkmaya devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle, 98 yıl önce, bu uğurda canlarını hiçe sayarak bizlere ilk günkü onur ve gururu yaşatan, Cumhuriyet biz kurduk diyerek bizlere emanet eden, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm Cumhuriyet kahramanlarımızı saygı minnet ve şükranla anarken, bin yıllık kardeşliğimizin teminatı Milliyetçi-Ülkücü hareket, Cumhuriyeti yine muhafaza ve müdafaa edeceğini bildiriyor, Büyük Türk milletinin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.