1. HABERLER

  2. Vefa DEMİRKIRAN,TürkiyeBeyazay Derneği Olağan Yurtdışı Kurullar Toplantısına Katıldı

Vefa DEMİRKIRAN,TürkiyeBeyazay Derneği Olağan Yurtdışı Kurullar Toplantısına Katıldı

Türkiye Beyazay Derneği Genel Merkezi ile TİKA işbirliği ile gerçekleştirilen Türkiye Beyazay Derneği Olağan Yurtdışı Kurullar toplantısı 28 – 30...

A+A-

Türkiye Beyazay Derneği Genel Merkezi ile TİKA işbirliği ile gerçekleştirilen Türkiye Beyazay Derneği Olağan Yurtdışı Kurullar toplantısı 28 – 30 Kasım tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü şehrinde gerçekleştirildi. Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman AYVA ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Milletvekilleri Nimat BAŞ, Tülay KAYNARCA, Gülay DALYAN Ankara Milletvekili Nurdan ŞANLI, Bakü bBüyükelçisi Alper COŞKUN, Azerbaycan Eğitim ve Sosyal İşler Bakanları ile 3Azerbaycan Milletvekili ile çeşitli SKT kuruluşlarının yetkilileri, Almanya, Fransa ve yurtiçi76 Şube başkanı çalışmalara katıldı.

Türkiye Beyazay Derneği Olağan Yurtdışı Kurullar toplantısına Ereğli’yi temsilen dernek Ereğli Şube başkanı A. Vefa DEMİRKIRAN katıldı. Çalışmaların ilk gününde Ereğli’yi tanıtan bir stant açıldı. İki gün süren toplantılarda üst düzey heyetler arası görüşmelerin yanı sıra çeşitli konularda workshop çalışmaları gerçekleştirildi. ‘‘Eğitim ile Engellerin Aşılması’’ konulu II. Oturum çalışmasına Eski Milli Eğitim Bakanı İstanbul Milletvekili Nimet BAŞ oturum başkanlığı yaptı. Oturum çalışmalarına ilişkin rapor Vefa DEMİRKIRAN tarafından hazırlanarak sunuldu.

Çalışmalar sonrası ‘’Tek Millet İki Devlet’’ Slagonuna uygun sonuçlar alındı. Azerbaycan’da bir yurtdışı şubesi kurulması, kurumlar arası işbirliğine gidilmesi konularında mutabakat sağlandı.

Türkiye Beyazay Derneği Ereğli Şube Başkanı Vefa DEMİRKIRAN Azerbaycan’da bulunan STK’larla çeşitli konularda işbirliği yapılması konusunda sözü işbirliği mutabakatları oluşturdu. Azerbaycan Bakü Büyükelçimiz Alper COŞKUN beyin bilgi ve onayları doğrultusunda Azerbaycan’dan gelecek bir heyet Ereğli’de yapılacak çalışmalarıda değerlendirecek. Ayrıca son yıllarda önemli çalışmalar gerçekleştiren TİKA ile ortak çalışma yapmak üzere projeler hazırlanarak sunulacak.

Türkiye Beyazay Derneği Ereğli Şube Başkanı Vefa DEMİRKIRAN bu vesile ile ‘’Fırsat Verin İmkânsızı İsteyin’’ diyen özel çocuklar ve gençlerin ve tüm engelli bireylerin Engelliler Gününü kutlayarak İlçemizde birçok alanda ilkleri gerçekleştirme azminde olan birçok dernek, gönüllü bulunduğunu tüm çalışmalara sonsuz destek veren bir kaymakamımız ve Belediye başkanımız olduğunu belirterek özel eğitim gönüllülerine teşekkür etti. Engelli birey ve ailelerine mutluluklar diledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.