1. HABERLER

  2. Vefa Derneği Öğrenciler Yararına Kermes Düzenledi

Vefa Derneği Öğrenciler Yararına Kermes Düzenledi

Semerkand Vakfının bir bireyi olan Vefa Derneği Ereğli’de ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenledi.Eski Öğretmen Evi bahçesinde Vefa Derneği...

A+A-

Semerkand Vakfının bir bireyi olan Vefa Derneği Ereğli’de ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenledi.

Eski Öğretmen Evi bahçesinde Vefa Derneği tarafından düzenlenen kermese Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Garnizon Komutanı Ülker Garip, Ereğli Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen, Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan kermesin açılış konuşmasını Vefa Derneği Başkanı Metin Usta yaptı. Usta konuşmasında, Vefa Derneğinin Semerkand çatısı altında faaliyet gösterdiğini ifade ederek, Semerkand’ın insana ve insanlığa hizmet gayesi ile yola çıktığını kaydetti. Ereğli’de Vefa Derneğinin Semerkand anlayışını Ereğlililere ulaştırmak amacıyla, tamamı gönüllülerden meydana gelen, Ereğli ve Ereğlililere hizmete talip olan bir oluşum olduğunu söyleyen Usta, kermesten elde edilecek gelirlerin başta ihtiyaç sahibi öğrenciler olmak üzere insana hizmet amacı ile en doğru şekilde kullanılacağını belirtti.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise başta ihtiyaç sahibi öğrenciler olmak üzere insana hizmet adına düzenlenen kermeslerden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederek, Ereğli Belediyesi olarak bu ve bu tarz faaliyetlerin istisnasız arkasında olduklarını dile getirdi.

Kermeste emeği geçen başta kadınlar olmak üzere herkese teşekkür eden Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise, bu tür faaliyetleri yardımlaşma ve dayınışma duygusunun daha çok ön plana çıktığı önemli adımlar olarak değerlendirerek, hiçbir çıkar amacı gözetmeden gönüllü olarak gece gündüz çalışan tüm dernek üyelerini kutladı.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan kermeste Semerkand bünyesinde faaliyet gösteren ilahi grubu tarafından def eşliğinde eşsiz bir mini konser düzenlendi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.