1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Yalnız Yaşayan Yaşlı Adam İlgi ve Destek Bekliyor!
Yalnız Yaşayan Yaşlı Adam İlgi ve Destek Bekliyor!

Yalnız Yaşayan Yaşlı Adam İlgi ve Destek Bekliyor!

Ereğli'de eski Buğday pazarında banyosu bulunmayan pencere perdeleri karton kutu ve yem çuvallarından oluşan tek odalı evde kalan Ferhat Baykal yalnız başına yaşam savaşı veriyor.

A+A-

Ferhat Baykal isimli kişi, Ereğli İlçesi eski buğday pazarının bulunduğu bölgede zor şartlarda hayat mücadelesi veriyor. içerisinde bulunduğu durum nedeniyle yaşama tutunmaya çalışırken, bu mübarek ramazan ayında güç şartlarda yaşamını sürdürüyor.

Hayatı boyunca hiç evlenmeyen, bu nedenle kendisine bakacak kimsesi de olmayan Baykal'ın kaldığı tek göz mekanda hiç bir elektronik ev eşyası da bulunmuyor. tek başına yaşayan yaşlı adam, kendisine uzanacak bir yardım elini bekliyor. Çamaşır makinesi, buzdolabı, televizyon gibi her evde bulunan temel elektronik eşyalardan hiçbirine sahip olmayan Baykal, banyo ihtiyacını ise hamama giderek giderebiliyor.

Böyle yaşamak zoruma gidiyor diyen Baykal, Hayatım boyunca daima garibanlıkla mücadele ettim. Hiçbir zaman benim karnımı doyurabilecek bir gelire ulaşamadım, geçmişte çalıştım ama emekli de olamadım. Kimseye sıkıntı çektirmemek için de hiç evlenmedim. Evde çamaşır makinesi olmadığından üstümdeki kıyafetler aylardır yıkanamadı. Evde banyo da olmadığından ayda bir kere hamama gidiyorum. Yine de yaşama tutunmak için çalışıyorum, buna yaşamak denirse şeklinde konuştu.

Evden bazen günlerce dışarı çıkamadığını söyleyen Baykal, şunları söyledi: Bazen sağlığım el verirse kahveye gidip televizyon seyrediyorum. Hayatım boyunca hiç televizyonum olmadı. Eve yiyecek içecek alamıyorum yardımseverler verse de bozulmakta, Çünkü buzdolabım yok. sağlığım el verse kimseye muhtaç olmam ama yaşlılık ve hastalık çok zor!..

Hayatımın kalan günlerinde en azından evimde güzel günler yaşamak istiyorum diyen Ferhat Baykal, destek bekliyorum dedi.

Haydi yardımsever vatandaşlarımız bu mübarek ramazan ayında bu sese kulak verelim diyoruz.

ereglide-yardima-muhtac-kisi.jpg

f9829ee2-3fa7-4062-97a3-e30bb770fc60.jpg

b98118b3-c8a0-4422-baa7-4ebbf0040561.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.