1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. YARALI ASKER GÜNEY BABA EVİNE DÖNDÜ
YARALI ASKER GÜNEY BABA EVİNE DÖNDÜ

YARALI ASKER GÜNEY BABA EVİNE DÖNDÜ

Kayseri’deki bombalı terör saldırısında yaralanan Recep Güney tedavisinden sonra, Ereğli'deki  baba evine döndü.

A+A-

Erciyes Üniversitesi ana girişinin yakınında, geçen cumartesi günü saat 08.45'de çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsü geçerken, bomba yüklü araç patlatıldı. Hain saldırıda 14 asker şehit oldu, 56 kişi de yaralandı. Saldırıda, Kayseri1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan ve çarşı iznine çıkan Recep Güney Kaldırıldığı hastanede tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu oldu. Güney izinli olarak memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi'ne döndü.

dsc_9337.jpg

 

Yaralı Askerimiz Recep Güney olay anını hatırlamadığını sadece hafızasında otobüsün camından atladığı o anın canlandığını söylerken şunları dile getirdi;

“Şehit olan devrelerim arasında silah arkadaşlarımdan çok yakın tanıdıklarım vardı. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum yaralı arkadaşlarıma geçmiş olun dileklerimi iletiyorum. Buna da şükür gerekirse vatana canım feda” sözlerini ifade etti.

Olaydan sonra hastaneden arandığını belirten  yaralı askerin abisi Mehmet Güney ise olay anını şöyle anlattı;

“Normal de Recep çarşı iznine çıktığında bizi arar haber verirdi. Fakat o gün arayan soran olmadı bizde merak ettik kardeşim Şaban askeriyeyi aradı. Üst devresi çarşı iznine çıktıklarını söyledi. Akabinde hastaneden bize telefon geldi. Biz apar topar Kayseri’ye gittik” dedi.

8 Aylık Asker ve Bekâr olan, Recep Güney’in 3 kardeş oldukları, Endüstri Meslek Lisesi Elektrik bölümü mezunu olduğu ve sivil hayatında elektrikçi olduğu öğrenildi.

Şeker Fabrikasından Emekli Babası Kazım Güney “Bu hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Bizlerde Şehitlerimize Allahtan rahmet diler, Yaralı askerlerimize acil şifalar dileyerek, Bütün Ulusumuza başsağlığı dileriz.
dsc_9351.jpg

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.