1. HABERLER

  2. Yenilenen Taksi Durakları Konya’ya Çok Yakıştı

Yenilenen Taksi Durakları Konya’ya Çok Yakıştı

            Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı modern ve kullanışlı taksi durakları...

A+A-
            Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı modern ve kullanışlı taksi durakları şehir estetiğine katkı yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, taksi duraklarının dünyanın en modern şehirlerinde olduğu gibi kendi kimliğiyle hizmet verdiğini söyledi. Taksici esnafı, yapılan çalışmayla taksicilere kimlik kazandırıldığını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, bir tarih, kültür ve turizm şehri olan Konya’da şehrin yapısına uygun olarak modern, estetik ve kullanışlı taksi durakları yapıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehir merkezindeki taksi duraklarını, şehrin dokusuna uygun hale getirmek üzere 40 durak yaptıklarını belirterek, yapımı devam edenlerle birlikte bu sayıyı 50’ye ulaştıracaklarını söyledi.

Konya’daki taksi duraklarının dünyanın en modern şehirlerinde olduğu gibi kendi kimliğiyle hizmet verdiğini kaydeden Başkan Akyürek, şehrin en kıymetli yerlerine konulan durakların hem dinlenmeye, hem irtibat merkezi olmaya uygun olduğunu ifade etti.

TAKSİCİ ESNAFINDAN BAŞKAN AKYÜREK’E TEŞEKKÜR

Yapılan çalışmadan son derece memnun olan taksici esnafı, eskiden kulübe gibi mekanlarda hizmet verdiklerini, Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine nezih bir ortam oluşturduğunu ifade ettiler. Yapılan çalışmayla taksicilere kimlik kazandırıldığını ve işlerinin arttığını dile getiren esnaflar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür ettiler.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezinde yapılan taksi durakları, tek tip olarak bulunduğu yere ve taksi sayısına göre 3 farklı ebatta yapılıyor. 50 adet taksi durağı yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak.

ATUS’TAN GÜZERGAH HESAPLANABİLİYOR

Öte yandan, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi’nin atus.konya.bel.tr adresi üzerinde, seçilen noktalar arasının uzaklığı ile taksiye yaklaşık olarak ne kadar ücret ödeneceği de hesaplanabiliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.