1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. YGS'YE GİRECEK ADAYLARA ÖNEMLİ DUYURU
YGS'YE GİRECEK ADAYLARA ÖNEMLİ DUYURU

YGS'YE GİRECEK ADAYLARA ÖNEMLİ DUYURU

Ereğli İlçe Sınav Merkezi,Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) İlçe  Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Pehlivan, 12 Mart Pazar günü yapılacak Yüksekö

A+A-

Ereğli İlçe Sınav Merkezi,Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) İlçe  Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Pehlivan, 12 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili öğrencilerin uyması gereken kurallar konusunda önemli uyarılarda bulundu. 

 

Pehlivan, 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın 12 Mart 2017 Pazar günü tek oturumda yapılacağını hatırlatarak, “Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecektir.

Sınava 10’u engelli, 29 ceza evinde olmak üzere toplam5098 aday girecektir

Sınav, ilçemizde toplam 19 okul ve Ereğli T Tipi Kapalı Cezaevinde olmak üzere 5098 aday sınava girecek; bu sınavlarda bina sınav sorumlusu, bina sınav sorumlu yardımcısı, bina yöneticisi,salon başkanı, gözetmen v.b. görev başlıkları altında emniyet görevlileri dâhi l879 arkadaşımız görev alacaktır.

Adayların sınava girebilmeleri için 2017-YGS Sınava Giriş Belgesi, nüfus cüzdanı (T.C. Kimlik Kartı) veya süresi geçerli pasaportun aslını yanlarında bulundurmaları zorunludur. Diğer belge ve kartlar ile kesinlikle sınava girilmeyecektir.

 

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç getirmemelidir. Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.

Önemli nokta ise, adayların sınavın başlama saatinden 15 dakika önce sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 09.45’ten sonra kesinlikle sınav binalarına alınmayacaklardır.

 

Öte yandan bu yıl başlatılan çipli kimlik uygulamasının ardından yeni başvuru yapıp kartını alamayan adayların geçici belge ile sınava girecekleri belirtildi.

 

İlçemizde sınava girecek olan tüm adaylara başarılar diler, söz konusu uyarıları dikkate almalarını önemle hatırlatırım” dedi.

 

 İşte ÖSYM tarafından belirlenen YGS'de dikkat edilmesi gereken

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) İlçe  Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Pehlivan tarafından yapılan  yazılı açıklama şöyle;

 

         İlçemizde, 12 Mart 2017 PazargünüYÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI(YGS) yapılacaktır.

 

 

Bu sınavın öncelikle adaylara, Ereğli’ye, vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

 

  Öncelikle adaylara önemli bir hatırlatmada bulunmak istiyorum:

 

-Sınava girecek adayların sınava girişte; mutlaka fotoğraflı sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı(fotoğraflı,soğuk damgalı,TC Kimlik Numarası görünen)/resimli, çipli TC Kimlik Kartı, yeni uygulamaya alınan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı için nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunan aday üzerinde fotoğraf bulunan onaylı “Geçici Kimlik Belgesi” veya “Kimlik Kartı Talep Belgesi” ile sınava alınacaktır. Süresi geçerli pasaportları kabul edilecektir. Suriye uyruğuna sahip olan pasaportu olmadan sınava gelen adayların İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından kendisine verilen kimlik belgesi ile sınava alınacak vebunlar haricinde bir kimlik belgesiyle kesinlikle sınava alınmayacaklardır.

 

-Nüfus Cüzdanlarını kaybeden adaylar sınava alınamayacağından;İlçe Nüfus Müdürlüğü 12/03/2017 Pazar günü 07:00 ile 09:45 saatleri arasında açık olacaktır.İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından, SINAVA GİRİŞ BELGESİ İLE BİR ADET BİOMETRİK FOTOĞRAFINI YANINDA GETİREN ADAYLARA sadece “GEÇİCİ KİMLİK BELGESİ”  veya“KİMLİK KARTI TALEP BELGESİ”verilecektir.

 

-Görevlilerin yanlarında Nüfus Cüzdanı, Görevlendirme Belgesi, Görevli Kartlarını bulundurmaları gerekmektedir.

 

-Sınava 10’u engelli, 29 ceza evinde olmak üzere toplam5098 aday girecektir.

 

-12/03/2017 tarihindekiYükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS)toplam 19 okul ve Ereğli T Tipi Kapalı Cezaevinde olmak üzere5098adaysınava girecek; bu sınavlarda bina sınav sorumlusu, bina sınav sorumlu yardımcısı, bina yöneticisi,salon başkanı, gözetmen v.b. görev başlıkları altında emniyet görevlileri dâhil879arkadaşımız görev alacaktır.

 

-Adayların ve tüm sınav görevlilerinin üst aramasında, ÖSYM Başkanlığınca yayımlanan Sınav Uygulama Yönergesinin 5. maddesi gereğince;

26 Eylül 2012 tarihli ve 28423 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik” gereği, sınav gizliliği ve güvenliği kap­samında sınav binalarında hiç bir eşya emanete alınmayacağından adayların / görevlilerin sınav binalarına;

• çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan blue­tooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bile­zik, broş, anahtar, anahtarlık, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlarla,

• cep bilgisayarı, saat ve sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap ma­kinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla,

• her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatlarla,

• kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete, vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araç­larla

• yiyecek, içecek (şeffaf pet şişe içerisinde su hariç) ve diğer tüketim maddeleri ile gelmeleri kesinlikle yasaktır.

Ancak, ÖSYM Başkanlığı tarafından belirlenen engelli/YSYM bina­larında sınava girecek olan engelli adayların sınava giriş belgelerinde yazılı olan araç, gereç ve cihazlar yukarıda belirtilen yasak kapsamı dı­şında değerlendirilecektir.

 

-ÖSYM Yönetim Kurulunun 15.02.2017 tarihli toplantısında alınan kararında Sınav güvenliğini sağlamak amacıyla sınav yapılan binalara, 09:45’ten sonra ÖSYM temsilcisi dışında adaylar dâhil olmak üzere hiç kimsenin binaya alınmaması, toplam sınav süresinin ¾ lük zaman dilimi dolmadan ve son 15 dakikada ÖSYM temsilcisi dışında hiç kimsenin dışarıya çıkarılmamasının uygun olacağı…” denilmektedir. Bu kapsamda,  09:45’ten sonra gelen adaylar sınav binasına alınmayacaktır. Sınavdan çıkan personel her ne surette olursa olsun tekrar sınav bölgesine alınmayacaktır.

 

- ÖSYM Başkanlığı tarafından gelen talimat doğrultusunda; güvenlik tedbiri için bu sınavda adaylar 11 Mart 2017 Cumartesi Günü sınava girecekleri binayı gezemeyeceklerdir.

 

-Adayların mağduriyet yaşamamaları için en geç 09:45’de sınav binasında bulunmaları önemle rica edilmektedir.

                                                                      

-Sınavın sorunsuz geçmesi için bütün birimler ve görevliler tarafından gerekli tedbirler alınmıştır. Tekrar Ereğli’li hemşerilerime ve sınava girecek tüm adaylara başarılar diliyor, saygılar sunuyorum.

 

                                                                      

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.