1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Yılbaşı öncesinde "merdiven altı gıda" dikkat!
Yılbaşı öncesinde "merdiven altı gıda" dikkat!

Yılbaşı öncesinde "merdiven altı gıda" dikkat!

Kış günlerinin soğuk gecelerinde ve Yılbaşı akşamlarında birçok evde tüketilen kuruyemiş vatandaşların tercihleri arasında her zaman için olmuştur.

A+A-

Olmazsa olmazlardan olan kuruyemişlere güvenilirlik ve hijyen konusunda aman dikkat diyor. Merdiven altı yiyeceklerden uzak durulması konusunda tüketicileri, yetkili birimleri ise gerekli denetimleri yapmaları hususunda buradan uyarıyoruz. Önümüzde ki süre zarfında, Yoğun bir alışveriş trafiği olacağı için merdiven altı dediğimiz sağlıksız ve ucuz yiyeceklerin satışı arttı. Vatandaşlarımız güvenilir alışveriş için güvendiği esnafı tercih etmeli, doğrudur ama onlar bu yaklaşıma bu güvene uyuyor mu? Buradan yetkili ve ilgili birimlerin yılbaşı öncesinde yapacakları denetimlerin göstermelik olan vitrinlerde değilde özellikle saklandığı depolarda yapılması ve yine göstermelik değilde gerçek bir denetim olması vatandaşlarımızın beklentisidir.

Yılbaşına sayılı günler kala birçok gıda ürününe rağbet arttığı için kalitesiz ve sağlıksız ürünlerin fırsatçılar tarafından piyasaya daha fazla çıktığı, sürüldüğü aşikardır.

Yılbaşı sofralarını güvenli ürünlerle donatmak için alışverişte dikkatli olunması, yeni yıla içimiz rahat girmek için, hazırlıklarını tamamlamış ve müşterisini bekleyen dürüst esnafımızdan ayırarak fırsatçılara aman verilmemesi gerekmektedir. Bu tür alışverişlerde hilekarlık yapan şahsiyetler de ilgili birimler aracılığıyla teşhir edilmelidir ki, art niyetli kişiler ile ekmeğini dürüst bir şekilde kazanan esnafımızda ayırt edilmiş olsun. Vatandaşlarımıza bu kolaylığı da umarız ki yetkili birimler sağlar. Tüketiciler ise sağlıklı ürünler satan dürüst esnaftan alışveriş yapmış olur. Bizlerde yalnızca göz boyayan şarlatanlara fırsat vermemiş olalım ve vicdani duyarlılığı taşıyan bu değerlere sahip kişilerden alışverişlerimizi yapalım ki hem kendi sağlığımızı hem çocuklarımızın sağlığını ayaklar altına almayalım.

eregli-kuruyemis.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.