1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. YILMAZ, 12 EYLÜL, TÜRK DEMOKRASİ TARİHİNDE KARA BİR LEKE
YILMAZ, 12 EYLÜL, TÜRK DEMOKRASİ TARİHİNDE KARA BİR LEKE

YILMAZ, 12 EYLÜL, TÜRK DEMOKRASİ TARİHİNDE KARA BİR LEKE

MHP Ereğli İlçe BaşkanıAv.Musa YILMAZ  yaptığı yazılı basın açıklamasında;12 Eylül, Türk demokrasi tarihine kara leke olarak geçen bir askeri müdahalenin adıdır.

A+A-

MHP Ereğli İlçe BaşkanıAv.Musa YILMAZ  yaptığı yazılı basın açıklamasında;

12 Eylül, Türk demokrasi tarihine kara leke olarak geçen bir askeri müdahalenin adıdır. Emir komuta 12 Eylül'de demokrasinin tesisi için ülke yönetimine el koyduğunu iddia etmiştir. Fakat Anayasa da belirtildiği üzere demokrasinin vazgeçilmez unsuru olarak ifade edilen siyasi partiler kapatılmış ve parti liderleri yargılanmış bunlar içerisinde Milliyetçi Hareketin Başbuğu Alparslan Türkeş beyefendi de idam ile yargılanan ender siyasetçi olarak yer almıştır.

İnsanlık dışı uygulamaların en çok yaşandığı gençlerin işkence gördüğü , boynuna ilmikler geçirildiği ve  emperyalizmin ülkemizi adeta kuşattığı ve onun işbirlikçilerinin kol gezdiği bir dönem olmuştur. Burada emperyalizm derken yalnızca Amerikan emperyalizminden bahsetmiyorum. Rus emperyalizmi ve dolayısıyla komünizm tehlikesi ve bu tehlikeye karşı doğal bir refleks olarak çıkan: Ülkücüler.

O dönemde Amerikan emperyalizmine karşı olduğunu söyleyip Lenin'in, Mao'nun fotoğraflarını taşıyanlar ise kendilerinin Rus emperyalizmini savunduklarının farkında değillerdi.

İşte bu çetrefilli dönemde Ülkücülerin düsturu:'' Ne Amerika Ne Rusya Ne Çin, Her şey Türklük için olmuştur.''

Bu dönemde ülke mukaddesatı için tıpkı 3 Mayıs'ın 1944'ünde olduğu gibi, 5 bin Ülkücü ağabeylerimiz şehadete ermiştir.

12 Eylül emperyalist emellerin Anadolu'dan Türk'ü atamadıkları için biriken kinin sonucu olarak 5 bin yiğidi kırdırılmasının plan ve tezgahıdır. Bunun bir benzeri 15 Temmuz 2016'da tekrar oynanmak istenmiş  fakat istedikleri tutmamıştır. Genel Başkanımız ve Bilge Liderimiz 15 Temmuz hakkında durumu şu sözleriyle özetlemiştir: ''12 Eylül’de bizim çocuklar kazandı diyorlardı. Çok şükür 15 Temmuz’da onların gayri meşru çocukları kaybetti, bu kez TÜRK MİLLETİ kazandı, Türkiye ayaklandı ve yeni bir tarih yazdı.''

Bugün yine bu ruh aynı şekilde muhafaza edilmektedir. Milli ruh uyanıktır ve Milli beka ayaktadır. Bunun en önemli teminatı da Milliyetçi Hareket Partisi'dir.

12 Eylül'ün 38. yılı münasebetiyle güzel ülkenin güzel geleceği uğruna, vatan uğruna, bayrak uğruna, din uğruna, devlet uğruna, inandığı ülküsü imanı uğruna, gözünü kırpmadan,sesini titretmeden bedel ödeyen ilk ülkücü şehit Ruhi Kılıçkıran'dan, Yusuf İmamoğlu'na ve Ertuğrul Dursun Önkuzu'ya, idam sehpalarına meydan okuyan Mustafa Pehlivanoğlu, Ahmet Kerse, Ali Bülent Orkan, Cengiz Baktemur, Cevdet Karakaş, Fikri Arıkan, Halil Esendağ, İsmet Şahin, Selçuk Duracık ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na uzanan kervan'da şehadete ermiş olan ülkücü şehitlerimiz, Cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve tüm aziz şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Unutulmamalıdır ki: ''Kapitalizmin insan yiyen gövdesi yok olmadıkça, Bozkurtların savaşı bitmeyecektir!''' ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.