1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. YILMAZ ‘dan 3 Mayıs Türkçülük Günü Mesajı
YILMAZ ‘dan 3 Mayıs Türkçülük Günü Mesajı

YILMAZ ‘dan 3 Mayıs Türkçülük Günü Mesajı

MHP Ereğli İlçe Başkanı Av. Musa YILMAZ 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi;

A+A-

MHP Ereğli İlçe Başkanı Av. Musa YILMAZ 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi;
‘’Türk milliyetçiliği fikriyatının bir asrı aşan fikir serüveninde, sahip olduğu mana ve neden olduğu gelişmeler bakımından hayati bir yer ifa eden 3 Mayıs 1944 ruhuyla yeniden bir 3 Mayıs’ı idrak ediyoruz.
3 Mayıs, Türkçülerin Ankara’da başlayan ve bitmeyecek olan çilesinin miladıdır. 
3 Mayıs Türkçülük Olayları üzerinden 80 yıl geçmiş olmasına rağmen, 3 Mayıs 1944’ü doğuran şartlar canlılığını ve sıcaklığını korumaktadır.
Bu şartlarda Türk Milliyetçileri her zamankinden daha çok çalışmak ve saflarını sıklaştırmak zorundadır. Türk Milliyetçileri 1944’te boyun eğseler, talihlerine küsselerdi, belki de bugün Türkiye’de Türk Milliyetçiliğinden ve Türk Dünyası’ndan bahsedenler olmayacaktı. 
3 Mayıs 1944’te ortaya konan milli duyarlılık ve direniş, yeniden dirilişimiz ve şahlanışımız açısından güçlü bir ilham kaynağı ve önemli bir örnek teşkil etmektedir. 
3 Mayısı anlamak, Türk’ün çilesi başta olmak üzere Türk’ün ilini, tarihini ve töresini doğru anlamak ve mana bulmaktır. 
3 Mayıs Türkçüler Gününü anlamak Türk Milletinin onurlu geleceğini inşa etmek için daha çok çalışmak için kendinde daha fazla güç, kudret bulmak demektir.
Türk siyasal hayatına kara leke olarak geçen, Türkçülük meşalesinin asırlar boyunca yanması gerektiğini aynı azim ve kararlılıkla aktarılması hususunda mücadelesi olan merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş ile merhum Hüseyin Nihal Atsız ve dava arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, Altaylar’dan Tuna’ya tüm Türk Dünyası’nda mücadele vermiş büyük Türkçülerimizin ve Milliyetçi-Ülkücü hareketin 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kalbi duygularımla kutluyorum. 
VE DİYORUM Kİ, 3 MAYIS RUHU EBEDİYEN YAŞASIN!
NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE! ‘’

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.