1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Yoğun Kar Yağışı ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı
Yoğun Kar Yağışı ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Yoğun Kar Yağışı ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan hava tahmin raporuna göre; bölgemiz (Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray) genelinde halen karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülen yağışların önümüzdeki geceden itibaren şiddetini artırarak 26/01/2018 Cuma günü sa

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan hava tahmin raporuna göre; bölgemiz (Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray) genelinde halen karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülen yağışların önümüzdeki geceden itibaren şiddetini artırarak 26/01/2018 Cuma günü sabah saatlerine kadar olan periyotta kuvvetli (10-20 cm), Konya,  Karaman ve Niğde genelinde yer yer yoğun (20-50 cm) kar yağışı olarak görüleceği tahmin edilmektedir.

Halen  kuzey yönlerden orta kuvvette esen rüzgarların 25/01/2018 Perşembe günü şiddetini artırarak yer yer kuvvetli (39-61 km/saat)  ve zaman zaman kısa sureli fırtına (62-74 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar ve karın neden olacağı tipi hadisesi, buzlanma ve don olayı nedeniyle Başta İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan karayollarında yaşanabilecek ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğü; vatandaşları çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, buzlanma ve don, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi konularda uyarıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.