1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YÖK Başkanı: 'Kararı devletin alması lazım'
YÖK Başkanı: 'Kararı devletin alması lazım'

YÖK Başkanı: 'Kararı devletin alması lazım'

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç

A+A-

korona virüsü konusunda üniversitelerde ciddi bir bilgilendirme sürecine başladıklarını belirterek, "Meselenin hemen tatile getirilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Bu kararı bizim dışımızda bir mercinin, devletin alması lazım” dedi.

YÖK Başkanı Saraç, TBMM Mili Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyelerine bilgi verdi. Saraç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'nın korona virüsü ile ilgili sorusu üzerine semptomların ortaya çıkmasında belli bir yaştaki öğrencilerin durumunun çok farklı olduğunu söyledi. Saraç, “Yüz binlerce öğrenci şehirlerine gidecekler. En fazla sıkıntı hareketlilikte deniyor. Bunların hepsi memleketlerine dağılacak. Tatil meselesi, biz birazcık daha mütereddidiz. Devletin, Sağlık Bakanlığının kararına uyacağız. Ama oradan bir karar gelmeden atacağımız adımın sağlık açısından risk taşıyabileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili her üniversitede bir rektör yardımcısının görevlendirildiğini söyleyen Saraç, “YÖK'ten enfeksiyoncu bir üyemizi görevlendirdik. Anında Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon sağlayacağız. Üniversitelerde ciddi bir bilgilendirme sürecine başlıyoruz. Meselenin hemen tatile getirilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Bu kararı bizim dışımızda bir mercinin, devletin alması lazım” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.