1. HABERLER

  2. Zabıtadan Ekmek Üretim Ruhsatlarına Denetim

Zabıtadan Ekmek Üretim Ruhsatlarına Denetim

Unlu Mamuller ve etli ekmek üretimi yapılan fırınlar Zabıta ekiplerinin yakın takibinde olup,bu tür işletmelere bir diz denetim ve kontroller yapıldı.Ereğli...

A+A-

Unlu Mamuller ve etli ekmek üretimi yapılan fırınlar Zabıta ekiplerinin yakın takibinde olup,bu tür işletmelere bir diz denetim ve kontroller yapıldı.

Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ereğli genelinde bulunan unlu mamul üretim yerleri ve etli ekmek fırınlarını denetleyip,unlu mamul ve etli ekmek üretim ruhsatları ile ekmek üretimi yapılmasının yasal olarak uygun olmadığı hususunda bilgilendirmeler yapılarak , işletmeler uyarıldı.Unlu mamul ve etli ekmek üretim ruhsatı ile ekmek üretimi yapıldığı tespit edilen işletmeler uyarılarak ,kendilerine gerekli düzenlemelerin yapılması için süre verildi.Tanınan sürenin ardından yine aynı şekilde üretim yapılmaya devam edildiği görüldüğü taktirde yasal işlem yapılacağı bildirildi.

Ereğli Belediyesi Zabıta ekiplerinin denetim ve kontrollerine ilişkin ilgili işletme sahipleri ne diyor ? Yapılan denetimler ekmek üreten işletmeler için ne anlama geliyor ?

Ereğli’de ekmek ve unlu mamul üretimi ile sektörde ticari faaliyetlerine devam eden işletme yetkilileri,unlu mamul ve etli ekmek ruhsatı ile ekmek üretiminin yanlış olduğunu düşünüyor ve zabıta ekiplerinin bu yöndeki denetimlerini yerinde ve zamanında yapıldığını ,ifade ediyorlar.” Ekmek fabrikaları olarak çok büyük yatırımlar yaparak ve cezai işlemlere tabi tutularak ekmek üretimi yapmaktayız.Fakat etli ekmek üreten fırınlar ise küçük yatırımlarla ve herhangi bir cezai işleme tabi tutulmadan ekmek üretimi yapıyorlar.Dolayısıyla rekabet ortamına dahil oluyorlar ve yasal koşullara uygun bir şekilde ekmek üretimi yapan fırınlar olarak bizler mağdur oluyoruz.Zabıtanın yapmış olduğu bu denetimlerle etli ekmek ruhsatı ve unlu mamul ruhsatı ile üretim yapan işletmelerin de yapılan uyarıları dikkate almalarını istiyoruz “diyerek yapılan zabıta denetimleri ile ilgili görüşlerini dile getirdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.