1. HABERLER

  2. “Zalim terör devletini lanetliyoruz”

“Zalim terör devletini lanetliyoruz”

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 5 Yıllık Stratejik Plana altyapı oluşturmak üzere muhtarlarla toplantı yapmak üzere geldiği...

A+A-

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 5 Yıllık Stratejik Plana altyapı oluşturmak üzere muhtarlarla toplantı yapmak üzere geldiği Güneysınır’da İsrail’i Gazze’de yaptığı katliamdan dolayı kınadı. Başkan Akyürek, “Gazze’deki kardeşlerimizin acısını Konyalılar olarak, Türkiye insanı olarak paylaşıyor ve zalim terör devletini şiddetle lanetliyoruz” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Güneysınır’da muhtarlar ve meclis üyeleriyle bir araya gelerek, mahallelerin sorunlarını dinledi, muhtarların yatırım taleplerini aldı. İftarı da Güneysınır’da yapan Başkan Akyürek, Konya’nın genelini 5 yılda belli bir seviyeye taşımak istediklerini açıkladı.

İlçelerde ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve Büyükşehir Meclis üyeleriyle yaptığı toplantılara Güneysınır’da devam eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, ilçe ziyaretlerinin hem tanışma hem de 5 yıllık Stratejik Plan’ın altyapısını oluşturduğunu söyledi. Bu nedenle bu toplantıların çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, muhtarlardan yalnız maddi değil, sosyal ve kültürel taleplerde de bulunmalarını istedi.

Başkan Akyürek, iftar öncesi Güneysınırlara yaptığı konuşmada ise Güneysınır’ın Selçuklu, Meram, Karatay gibi metropol bir ilçe olduğuna değinerek, İlçe Belediye Başkanı ve Büyükşehir Meclis üyelerinin Konya yönetimine de dahil olduğunu kaydetti.

GAZZE’DE İFTAR ÇORBALARINA KAN DAMLIYOR

Gazze’de yaşanan katliama da değinen Başkan Akyürek, “Biz burada huzurlu bir ortamda, güzel bir şekilde çoluk çocuğumuzla iftar açarken, ibadetlerimizi yaparken, Konyamız’da ve bütün ilçelerimizde Ramazan coşkusunu ve bereketini yaşarken maalesef dünyanın dört bir yanında özellikle Gazze’de kardeşlerimizin çorbasına kan damlıyor. Hatta belki de kendi kanlarıyla iftarlarını açmak zorunda kalıyorlar. Gazze’deki kardeşlerimizin acısını Güneysınırlılar olarak, Konyalılar olarak, Türkiye insanı olarak paylaşıyor ve zalim terör devletini şiddetle lanetniyoruz. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Histerik katillerin yaptığı katliamların hesabının mutlaka sorulacağının bilincindeyiz. Bunun için hepimize özel görevler düşüyor. Daha çok çalışmalıyız, daha çok gayret göstermeliyiz, daha çok dua etmeliyiz, daha çok destek vermeliyiz. Aynı zamanda Türkiyemizin, ülkemizin bu acıların bitmesi için mutlaka lider ülke olması için bir süper güç olması için gayret göstermeliyiz. Bu acıları bitirmenin yolu, Türkiye’nin tarihte olduğu gibi lider ülke olmasıdır. Ecdadımız, Selçuklular, Osmanlılar, bu coğrafyada Filistin coğrafyasında, Ürdün, Suriye, Irak, Arabistan coğrafyasında 800 yıl hakim oldular. 800 yılda toplam dökülen kan, öldürülen insan sayısı son 30 yılda öldürülen şehit edilen insan sayısının yarısına ulaşmıyor. Terör bu, anarşi bu, katliam bu, soykırım bu. İftar saatinde yapılan duaları Cenab-ı Hak daha çok kabul eder der hocalarımız. İftar saatinde hem birbirimize, hem çocuklarımıza, hem ailelerimize, hem ümmeti Muhammed’e ve Gazze’deki kardeşlerimize de dua edelim. Zulümlerin bir an önce bitmesini Cenab-ı Hak’tan dileyelim” şeklinde konuştu.

Güneysınır’ın sorunlarını çok iyi bildiğini vurguladığı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in bu sorunların çözümünde de destek olduğunu ifaden eden Güneysınır Belediye Başkanı İsmail Özcan, Ramazan ayının hayırlı olmasını, Güneysınır’ın birlik beraberliğine ve hizmetine katkı sağlamasını temenni etti. Özcan, düzenlenen program ve etkinliklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek ve daire müdürlerine teşekkür etti.

İftara katılan AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun da gördüğü manzaradan duyduğunu memnuniyeti dile getirdi. Sorgun, “İslam dünyası hüzün içerisinde. Gazze’de bombalar altında iftar. Hüzünle sevinç bir arada. İnşallah dileyelim ki hüzünsüz, kansız, ölümsüz iftarlar olsun, bayramlar olsun. Sizlerle bizleri buraya getiren Cenab-ı Hakka şükrediyorum. Vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza, çalışma arkadaşlarınıza, Güneysınır Belediye Başkanımıza, teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, KOSKİ Genel Müdür Yardımcısı ve daire başkanlarının da katıldığı program sonunda Güneysınırlılarla sohbet eden Başkan Akyürek, askere gitmeye hazırlanan gençlere de hayırlı tezkereler diledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.