1. HABERLER

  2. Zengen’de Görülen Kanser Vakalarına Karşı Sağlık Ekipleri Savaş Başlattı

Zengen’de Görülen Kanser Vakalarına Karşı Sağlık Ekipleri Savaş Başlattı

Zengen Mahallesinde görülen kanser vakaları nedeniyle, Ereğli ilçe sağlık müdürlüğü geriye dönük çalışma başlattı.İlçemiz Ereğli’ye bağlı...

A+A-

Zengen Mahallesinde görülen kanser vakaları nedeniyle, Ereğli ilçe sağlık müdürlüğü geriye dönük çalışma başlattı.

İlçemiz Ereğli’ye bağlı Zengen mahallesinde görülen kanser vakaları ve ölümleri üzerine İlçe sağlık müdürü Mehmet Emin Günay ve ekibi Zengende kapsamlı araştırma başlatırken dahada gerilere giderek geriye dönük yoğun bir araştırma başlattı.

Sağlık bakanlığının 2015 yılında bütün Türkiye’de başlatmış olduğu kanser araştırması kapsamında yapılan çalışmalar dolayısıyla İlçe sağlık müdürü Mehmet Emin Günay ve ekibi tarafından yapılan çalışmalarda Türkiye istatisliklerinin üzerinde görülen sonuçlarla karşılaşılması üzerine araştırmalar dahada derinleştirildi.

Zengen halkından bir grup vatandaş Ereğli devlet hastanesine getirilerek kapsamlı şekilde muayeneden geçirildi.

Toplam 800 kişi üzerinde yapılacak araştırmada 30 ar kişilik gruplar halinde farklı zamanlarda muayenesi gerçekleştirilecek olan zengen sakinleri üzerinde yapılacak araştırmada kanser illetinin neden kaynaklandığının tespiti için araştırma yoğunlaştırıldı.

Ereğli devlet hastanesine getirilen Zengen sakinleri Kansere neden olan sorunun neden kaynaklandığının gün yüzüne çıkması konusunda bir umut ışığı bekliyor, acaba topraktan mı sudan mı yoksa farklı bir maddeden mi sorusunun cevabı ise yapılan araştırmalar sonrası cevabını bulacaktır.

Vatandaşlar farklı iddialar ortaya atarken Ereğli Devlet hastanesi Başhekimi Meriç Çağrı Ağır ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Günay ise yaptığı Açıklamalarında, sizler için üzerimize düşen görevi Devletimiz adına yerine getireceğiz diyerek vatandaşlara bu muayenelere eksiksiz olarak gelin ki sonuca doğru ve en kısa sürede ulaşabilelim diyerek vatandaşlardan bu konuda destek istediler.

Devletin gücüyle sizlere masraf ettirmeden zamanında erken teşhis ile inşallah bu işin üstesinden hep birlikte geleceğiz diyen Günay Allah yardımcımız olsun dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.