1. HABERLER

  2. ZORLU, ONLAR FİTNEYE TARAF!...

ZORLU, ONLAR FİTNEYE TARAF!...

PARALEL HİYANET ÇETESİ VE YANDAŞ KOROSUNUN TEZYİF KAMPANYALARINA KARŞI AÇIKLAMAGeçtiğimiz günlerde memleketim olan Konya’nın Ereğli ilçesinde “Sürü...

A+A-

PARALEL HİYANET ÇETESİ VE YANDAŞ KOROSUNUN TEZYİF KAMPANYALARINA KARŞI AÇIKLAMA

Geçtiğimiz günlerde memleketim olan Konya’nın Ereğli ilçesinde “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” projesi kapsamında gerçekleştirilen “sürü yönetimi” eğitiminde yapmış olduğum bir konuşmamdan hareketle bazı basın-yayın organlarında şahsımı ve partimi yıpratmaya yönelik maksatlı haberlerin yapılmış olduğunu üzülerek gördüm.

Habercilik etiği ile bağdaşmayan, konuşmamın içerisinde bir bölümün başını ve sonunu keserek maksatlı habere dönüştüren mantığın aynı zamanda bizim inanç değerlerimize ve Anadolu’nun kültür birikimine ne kadar uzak olduğuna bir kez daha şahit olmaktan da üzüntü duydum.

İlgili konuşmamda İlahiyat Profesörü bir Milletvekili olarak Peygamber Efendimizin bizlere sorumluluk bilincimizi hatırlatan, yöneticilik gerektiren makamların daha ağır sorumluluklar taşıdığına vurgu yapan, bu ağır sorumlulukların gereklerinin adalet, şefkat ve merhametle yerine getirilmesi gerektiğini hatırlatan bir Hadis-i Şerif’i muhataplarımla paylaştım.

Paylaşmış olduğum bu kutlu söz; insanları makamları ve mevkileri ile ölçmeyi, onları toplumsal sınıflara ayırmayı, herhangi bir mesleğe dair bir benzetmeyle birilerini küçültmeyi veya yüceltmeyi değil bilakis insan ortak paydasında buluşabilmeyi bizlere öğretmesi, hatırlatması gerekirken önyargılı ve maksatlı bakış açısına sahip insanlar elinde maksadı dışında anlamlar yüklenerek kullanılabilmiştir.

Diğer taraftan şu inancımı da gönül rahatlığı ile ifade edebilirim:

İnsan olarak kimsenin kimseden farkı yoktur. Hepimiz Hz. Adem ile Havva’nın torunlarıyız. Bunun adı milletvekili olmuş, çoban olmuş veya gazeteci olmuş benim gözümde asla bir farklılık arz etmez. Ancak ve ancak, hayatın içerisinde üstlenmiş olduğumuz görevlerimizde farklılıklar olabilir ki bu da hayat adına bir zorunluluktur.

Kendisini milletten üstün gören, milletin değerlerini aşağılayan, hiyanetleri diyanetlerine galebe çalan, milletin ekseriyetinin oyuyla seçilmiş bir başbakana ve cumhurbaşkanına dahi hakaretler savurma hadsizliğini marifet sayan anlayışın milleti ve milletin gerçek temsilcilerini anlamaktan ne kadar uzak olduğunu bu haber/yorumla da bir kez daha görmüş olduk.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve milletimiz, engin inanç ve kültür birikimi ile paylaşmış olduğum bu Hadis-i Şerif’in ne anlama geldiğini çok iyi bilmektedir.

Hem milletimiz hem siyasi irademizi temsil eden makamlardaki büyüklerimiz böyle çarpıtmalara, tahriklere ve şaşı bakışlara itibar etmeyecek erdeme ve olgunluğa sahiptir. Memlekete hizmet davası ve sevdası bütün hiyanet çetelerine ve herşeye rağmen sürecektir...

Kamuoyunun bilgisine arz ederim.

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.