1. HABERLER

  2. Mhp'den Basın Açıklaması

Mhp'den Basın Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisinden 2014 Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde Belediye Meclis Üyeliği için aday adayı olan MHP Yönetim Kurulu...

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisinden 2014 Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde Belediye Meclis Üyeliği için aday adayı olan MHP Yönetim Kurulu Üyelerinin istifalarının yerel bir gazete tarafından kamuoyuna “MHP’de Şok İstifalar” başlığı ile yanlış bilgi aktarmasına tepki artıyor.

MHP İlçe Başkanı İrfan Aksoy ve Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı olan Mehmet Arıcan, Ahmet Yurdakul, Zeki Üstündağ ve Minüf İzbudak basın açıklaması yaparak konuyu değerlendirdiler.

Yapılan haberin gerçeği yansıtmadığını belirten MHP İlçe Başkanı İrfan Aksoy, “Genel merkezimizin 15 Ağustos 2013 tarihinde yayınlamış olduğu bir genelge ile 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde aday adayı olmak isteyen il, ilçe ve belde teşkilatlarımızın başkan ve yöneticileri 1 Eylül 2013 günü mesai bitimine kadar yürüttükleri görevden ayrılacaklardır talimatı doğrultusunda; MHP Ereğli ilçe teşkilatımızda yönetim kurulu üyeleri olan Mehmet Arıcan, Ahmet Yurdakul, Zeki Üstündağ, Minüf İzbudak, Osman Harmancı yürüttükleri görevlerinden 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde aday adayı olmak için istifa etmişlerdir. Bu istifalar bir ayrılık değil iktidara yürüyüşümüzde güçlenmemizin göstergesidir” dedi.

“2 gün önce yerel bir gazetede yapılan haber tamamen yanlı bir haber anlayışı ile yayınlanmıştır” şeklinde konuşan Aksoy, “Ereğli gibi siyasetin hassas olduğu bir ilçede kamuoyuna, doğru bilgi akışının sunulmasını, partimize olan teveccühü aslı astarı olmayan haberlerle yıpratma peşindeler. Ama teşkilat olarak ayaktayız. Birlik ve beraberlik içerisinde 2014 Mahalli Seçimlerine hazırlanıyoruz. Dosta güven, düşmana korku salmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

MHP Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa ederek Belediye Meclis Üyeliğine aday olan Mehmet Arıcan, Ahmet Yurdakul, Zeki Üstündağ ve Minüf İzbudak ise yaptıkları basın açıklamasında; “MHP’de Şok İstifalar başlığı adı altında yapılan haberin doğrudan muhatabı bizleriz. Haber içerisinde belirtildiği gibi MHP bölünüyor mu? gibi kullanılan ifadeler tamamen asılsızdır. Bizim partimizden kopmamız söz konusu değildir. Biz birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam ediyoruz. Ereğli MHP ile iyi bir ivme yakaladı. Bu ivmeyi kabullenmeyen MHP’nin önde gitmesini istemeyenlerin rahatsızlık duyduğu bir dönemi yaşıyoruz. Ve buradan sesleniyoruz, ‘rahatsızlık duymaya devam edin’ diye. Malum gazetenin de hangi amaca hizmet ettiği, hangi değirmene su taşıdığı ortadadır. Dün nasıl partimiz için çalıştıysak bugünde yarında çalışmaya devam edeceğiz. Dimdik ayaktayız, partimize hizmet edeceğiz. 5 yıllık süreçte yapılanlar ortadadır. Bu sürece ‘bundan sonra nasıl destek oluruz’ diye yola çıktık. Bizden başka aday adayları da çıkacaktır. Bu da MHP’ye olan ilginin bir göstergesidir” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.