1. HABERLER

  2. TEOG SINAVLARI ESNASINDA GÜRÜLTÜ YAPMAYALIM

TEOG SINAVLARI ESNASINDA GÜRÜLTÜ YAPMAYALIM

Konya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların 25-26 Kasım tarihinde yapılacak TEOG öncesi ve sınav esnasında öğrencilerin konsantrasyonlarını bozacak...

A+A-

Konya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların 25-26 Kasım tarihinde yapılacak TEOG öncesi ve sınav esnasında öğrencilerin konsantrasyonlarını bozacak şekilde gürültü yapmamasını istedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 25-26 Kasım 2015 tarihinde yapılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) öncesi öğrencilerin uyku düzenini etkileyecek, konsantrasyonlarını bozacak şekilde gürültü yapmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, tüm işyerlerinin ve eğlence yerlerinin bu konuda daha hassas davranmaları istenerek, “Sınav esnasında, öncesinde ve sonrasında öğrencilerin dikkat ve motivasyonunun bozulmaması, psikolojik, fizyolojik etkilerin öğrencilerin başarı seviyelerine etki etmemesi için dikkatli olunması gerekmektedir. Sınav yapılacak okul çevresinde ve caddelerde kurulan pazaryeri esnafının müşteri çağırmak için bağırmamaları, trafikte seyreden araçların, korna, çalgı, yüksek ses ve benzeri gürültü çıkarıcı davranışlarda bulunmamaları, okulların yakınındaki inşaat çalışmalarına sınav saatlerinde ara verilmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızdan bu konulara dikkat etmeleri önem arz etmektedir” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.