1. HABERLER

  2. 1 MAYIS ÇOŞKUYLA KUTLANDI

1 MAYIS ÇOŞKUYLA KUTLANDI

1 Mayıs İşçi Bayramı, Ereğlide, sendikalar ve derneklerin gerçekleştirdiği yürüyüş ile kutlandı. Yunus Emre Meydanında başlayan yürüyüş, Atatürk...

A+A-

1 Mayıs İşçi Bayramı, Ereğlide, sendikalar ve derneklerin gerçekleştirdiği yürüyüş ile kutlandı. Yunus Emre Meydanında başlayan yürüyüş, Atatürk Anıtında renkli görüntülerle son buldu.

1 Mayıs İşçi Bayramı, Ereğli’de renkli görüntülerle kutlandı. Şeker-İş Sendikası öncülüğünde Ereğli’deki sendikalar ve derneklerin katılımı ile gerçekleşen yürüyüş, Yunus Emre Meydanı’ndan başladı. Sloganlar eşliğinde Atatürk Anıtı’na kadar devam eden yürüyüşte renkli görüntüler ve ilginç pankartlar da yer aldı. Atatürk Anıtı’nda son bulan yürüyüşün ardından, katılımcılar halaylar ve türküler eşliğinde eğlendiler.

CHP Ereğli ilçe Teşkilatı, CHP Kadın ve Gençlik Kolları, Eğitim-Sen Ereğli Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ereğli Şubesi ve Şeker-İş Sendikasının geniş katılımla yer aldığı yürüyüşte bir konuşma yapan Şeker-İş Sendikası Başkanı Yüksel İlaslan, İşçinin hakkının karşılığının verilmesi gerektiğini söyledi ve “Küreselleşme ile birlikte tüm dünyada egemen olan, güçlünün zayıfı ezmesine izin veren, zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul hale getiren liberalizm söylemleri ile şımaran uluslar arası güç odakları, Ülkemiz üzerinde en acımasız oyunlarını oynamaktadır”” dedi.

Türkiye’nin bağımsız ekonomisinin kurulmasının da üretime bağlı olduğunu da belirten İlaslan, Ülke genelinde her vatandaşın 7 bin ile 13 bin dolar borç yüküyle yaşadığını belirten İlaslan, krizden kurtulmanın reçetesinin sıcak para olmadığını, krizden kurtulmanın tek reçetesinin üretim ve yatırım olduğunu ifade ederek, üretmeden, yatırım yapmadan krizden kurtulmanın mümkün olmayacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından türküler eşliğinde halaylar çekildi ve doyasıya eğlenildi.

Ereğli’de bu yıl kutlanan 1 Mayıs’ın, geçmiş 1 Mayıs kutlamalarına göre göze çarpan bir diğer özelliği de, kutlamalarda genç katılımın daha fazla olmasıydı.

WDkozF29 5QgM25nr ALJHOXlp DSC00993-606x290 DSC00995-580x326 DSC01009-580x326 NQ7rWRGm

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.