1. HABERLER

  2. Mübarek Üç Ayların Gelişi Konya’da Coşkuyla Kutlanıyor

Mübarek Üç Ayların Gelişi Konya’da Coşkuyla Kutlanıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, mübarek üç ayların gelişi nedeniyle bir geleneği yaşatarak fener alayı programı düzenledi. Binlerce kişinin katılımıyla...

A+A-

Konya Büyükşehir Belediyesi, mübarek üç ayların gelişi nedeniyle bir geleneği yaşatarak fener alayı programı düzenledi. Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen programda çocukların mutluluğu gözlerinden okundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, geleneklerin yaşatılmasının önemine dikkat çekerek, mübarek üç ayların Konya ve tüm insanlık için hayırlar getirmesini diledi. Başkan Akyürek, ayrıca şivlilik toplayan çocukların coşkusuna ortak olarak çeşitli hediyeler verdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve Kılıçarslan Gençlik Merkezi  tarafından mübarek üç ayların gelişi nedeniyle şivlilik ve fener alayı programı düzenlendi.

Kültürpark’ta düzenlenen ve zaman zaman yağan yağmura rağmen binlerce kişinin ilgi gösterdiği program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muhammet Emin Şahin, üç ayların gelişi dolayısıyla gerçekleştirilen fener alayı programında önemli bir geleneği yaşatmak istediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, geleneklerin yaşatılmasının önemine dikkat çekerek, mübarek üç ayların Konya ve tüm insanlık için hayırlar getirmesini diledi. Programa katılanların Regaip Kandili’ni de tebrik eden Başkan Akyürek, “Üç ayları boş geçirmeyelim. Dargınlar varsa barışsın. Eşler arasında huzursuzluk varsa giderilsin. Birbirimize sevgiyle, saygıyla yaklaşalım. Çocuklarımıza asil insan muamelesi yapalım. Çocuklarımızın gönlünü kırmayalım. Umutlarını azaltmayalım” dedi.

Yoğun ilgi gören programda Hacivat-Karagöz ve Paytak ile eğlenen çocukların mutluluğu gözlerinden okunurken, hediye edilen fenerler ve şivlilik geceye ayrı bir renk kattı.

BAŞKAN AKYÜREK ÇOCUKLARA ŞİVLİLİK DAĞITTI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, mübarek üç ayların gelişini müjdeleyen Regaip Kandili’nde bir Konya geleneğini sürdürerek çocuklara bu yıl da şivlilik dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’ne gelen çocuklarla sohbet ederek şivlilik veren Başkan Akyürek, Konya’da yıllardır devam eden bir geleneği yaşattıklarını söyledi. Başkan Akyürek, “Şivlilik, üç ayların bir karşılayıcısıdır. Çocuklarımızı geleneklerimize, göreneklerimize uygun yetiştirelim, güzel geleneklerimizi muhafaza edelim. Bu gelenekleri insanlar nesiller boyu birbirine aktarsın” dedi.

Mübarek üç ayların hayırlı olmasını dileyen Başkan Akyürek, çocuklara şivlilik olarak fener, misket, topaç, elma şekeri, leblebi ve kuru üzüm dağıttı.

 

sivlilik_b_8 sivlilik_b_1 sivlilik_b_2 sivlilik_b_3 sivlilik_b_4 sivlilik_b_5 sivlilik_b_7

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.