1. HABERLER

  2. 10 OKULA SPOR SALONU YAPILDI

10 OKULA SPOR SALONU YAPILDI

Okullara ve öğrencilere büyük destek veren Konya Büyükşehir Belediyesi, 10 okula çok amaçlı spor salonu yaptı. 1.730 metrekare kapalı alanı olan spor...

A+A-

Okullara ve öğrencilere büyük destek veren Konya Büyükşehir Belediyesi, 10 okula çok amaçlı spor salonu yaptı. 1.730 metrekare kapalı alanı olan spor salonları 10 milyon 600 bin liraya mal oldu.

          Konya Büyükşehir Belediyesi’nin şehir merkezindeki 10 okula yaptığı çok amaçlı spor salonları okullar tarafından yoğun olarak kullanılıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da eğitime desteklerinin artarak devam ettiğini belirterek, şehir merkezindeki tüm okullarda fiziki düzenlemeler yaptıklarını hatırlattı. Gençlerin sağlıklı ortamlarda spor yapabilmelerini sağlamak amacıyla  10 okulda spor salonu yaptıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, spor salonlarında voleybol ve basketbol müsabakaları ile halk oyunları gösterilerinin ve konserlerin yapılabildiğini söyledi.

Kapalı alanları 1.730 metrekare olan spor salonlarının 3 kattan oluştuğunu ve engellilerin kullanımına uygun olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, salonlarda seyirciler için de 180 kişilik arkalıklı koltuğu olan tribün bulunduğunu vurguladı.

10 spor salonunun 10 milyon 600 bin liraya mal olduğunu ve öğrencilerin kullanımına sunulduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, ihtiyaç olan okullara yeni salon yapımını sürdüreceklerini dile getirdi.

Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında Konya’nın tamamında spor salonu ve çok amaçlı salon yapımını yaygınlaştıracaklarını da sözlerine ekledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından okullara yapılan spor salonlarında sporcular, öğretmenler ve hakem heyetler için odalar, wc, duş ve sağlık odaları bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.