1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. 15 Temmuz Gecesi Kamyonla Köprüye İnsan Taşıyan Şerife Boz: ' O geceyi Anlattı!
15 Temmuz Gecesi Kamyonla Köprüye İnsan Taşıyan Şerife Boz: ' O geceyi Anlattı!

15 Temmuz Gecesi Kamyonla Köprüye İnsan Taşıyan Şerife Boz: ' O geceyi Anlattı!

15 Temmuz darbe girişi sırasında İstanbul'da, eşinin kamyonuyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne giden Şerife Boz, "Allah 15 Temmuz gibi bir geceyi bir daha yaşatmasın.

A+A-

15 Temmuz darbe girişi sırasında İstanbul'da, eşinin kamyonuyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne giden Şerife Boz, "Allah 15 Temmuz gibi bir geceyi bir daha yaşatmasın. Eğer o gece evde kalsaydım, vatana hainlik etmiş olurdum. Eğer çarşafım olmasaydı, ben de tankın üzerine çıkmak isterdim" dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Konya'da Mevlana Kültür Merkezi'nde, darbe girişimiyle ilgili 'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' adlı konferans düzenlendi. Konferansta darbe girişimi sırasında eşinin kamyonuyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne vatandaşları taşıyan Şerife Boz ile Atatürk Havalimanı önünde tankın önüne yattığı görüntülerle gündeme gelen Metin Doğan da katıldı. O gece yaşananları anlatan Şerife Boz, şunları söyledi:

"15 Temmuz gecesi benim için çok karanlık, çok zor, çok kötü bir geceydi. Allah bir daha yaşatmasın. Vatan benim için bir ana, bir baba, bir namus gibidir. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biz Osmanlı torunlarıyız. Zoruma gitti. Eğer o gece evde kalsaydım, vatana hainlik etmiş olurdum. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine çocuklarımı, torunlarımı, apartmandaki komşularımıda yanıma alarak köprüye kadar gittim. Oraya kadar nasıl gittim bilmiyorum. Çocuklarımıda alarak adeta cihata gittim.

'ÇARŞAFIM OLMASAYDI TANKIN ÜZERİNE ÇIKARDIM'

Çocukları ve kardeşlerinin tankların üzerine çıktığını ve kendisinin de çıkmayı çok istediğini belirten Boz, "Benim oğlum ve kardeşlerim tankın üzerine çıktı. Vallahi billahi çarşafım olmasaydı o kadar istekliydim, hiç korkmadım bende çıkardım. Askerlere çok acıdım o gece. Onlar zaten bizim askerlerimiz, bizim polislerimiz yinede çok acıdım. Eve gidince eşime dedim ki; kamyonu alarak sabah tekrar gidelim. Bana kızdı. Sabah aşağıya indim. Komşulara seslendim, onları aşağıya indirdim. Kamyona atladık ve gittik" diye konuştu.

 

'100 BİNLERCE İNSANIN KURTULACAĞINI DÜŞÜNEREK ÖLMEK İSTEDİM'

Metin Doğan ise o geceyle ilgili şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi spor salonundan çıkıp otobüsle eve gidiyordum. Orda duydum darbe girişimini. Her şeyi hesaplamıştım. Galeyana gelerek yapmadım. O tankın önünde ölecek biri varsa, o ben olmalıydım. İnsanlar canlı yayında izleyip böylece sokaklara dökülebilirdi. Ben böyle müslüman biriyim ama, çok dindar biri değilim. Çok günahlarım var, şehit olayım kurtulayım diye düşünmedim. Hayatı çok seviyorum. Sadece benim ölümüm 100 binlerce insanın kurtulacağına inandığım için o yüzden ölmek istedim. Yoksa depresif biri değilim. Hayatı çok seviyorum" dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.