1. HABERLER

  2. 2013 Yılının Son Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

2013 Yılının Son Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Ereğli Belediyesinin 2013 yılı son Meclis toplantısı olan Aralık ayı Meclisi sağlanan çoğunluk neticesinde Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu Başkanlığında...

A+A-

Ereğli Belediyesinin 2013 yılı son Meclis toplantısı olan Aralık ayı Meclisi sağlanan çoğunluk neticesinde Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu Başkanlığında toplandı.İki oturumda gerçekleşen Belediye Meclisi ilk oturumunda gündemindeki hususları görüşerek oy birliği ile karara bağlarken,Meclisin ikinci oturumunda ise Akhüyük’teki sondaj çalışmaları görüşüldü.

 

Ereğli Belediyesi Meclisinde yapılan açılış ve Yoklamanın ardından ,

21/11/2013 tarih ve 2013/12 sayılı Kasım ayı meclis toplantısı 2. birleşim karar özetlerinin okunarak yapılan oylama sonucu oy birliği ile kabul edildi.

07/11/2013 tarih ve 2013/12 sayılı Belediye Meclis toplantısından, 04/12/2013 tarihli Belediye Meclis Toplantısı günü mesai bitimine kadar meri imar planında plan değişikliği yapılmasına ilişkin parsel malikleri tarafından gelen talepler görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

07/11/2013 tarih ve 2013/12-153 sayılı Meclis Kararı gereği İmar Komisyonuna havale edilen meri imar planında değişiklik yapılmasına ilişkin taleplerin değerlendirildiği imar komisyon raporu görüşüldü ve yapılan oylama sonucu oy birliği ile kabul edildi.

07/11/2013 tarih ve 2013/12-156 sayılı Meclis Kararı gereği İmar Komisyonuna havale edilen ilçemizde bulunan cadde ve sokak isimlerinin belirlendiği imar komisyon raporunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

İlçemizde bulunan cadde ve sokak isimlerinin belirlenmesine ilişkin gelen taleplerin görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Orhangazi Mahallesi 123 ada, 12,13,14,15,16 ve 25 nolu parsellere ait alınan meclis kararına yapılan itirazın değerlendirildiği imar komisyon raporunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Belediyemize ait, Hacımutahir Mahallesi 46 pafta, 1088 ada, 1 parselde bulunan 421,64 m2 alanlı avlulu kerpiç evin satışının görüşüldü ve yapılan oylama sonucu oy birliği ile kabul edildi.

Belediyemiz kreşi ücret tarifesinin Maliye Bakanlığının 21 Ocak 2013 tarihinde yayınlanan “Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ” gereğince, 2013 yılı Kasım ve Aralık ayları için yarım gün 125 TL, tam gün 150 TL olarak belirlenmesinin görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

İlçemizde faaliyet gösteren Özel Halk Otobüsleri hattından, Selvili hat güzergahının güncellenmesi hususunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

07/11/2013 tarih ve 2013/12-159 sayılı meclis kararı ile Trafik Komisyonuna havale edilen şehir içi minibüs hat güzergahlarının güncellenmesi ile ilgili trafik komisyon raporunun görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

 

Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısının gerçekleşen ikinci oturumunda ise Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu,Akhüyük Köyünde devam eden Jeotermal Su Arama sondaj çalışmalarının seyri ile ilgili Belediye Meclisine bilgilendirici açıklamalarda bulundu.Akhüyük sondaj çalışmaların kapsamında 25 Kasım 2013 günü sıcak su çıkışının devam ettiğini kaydederek şunları ifade etti;”Akhüyük’te çıkan suyun sıcaklık derecesi kuyu ağzı sıcaklığı 35.5 derece olup,120 metreden gelen bir sıcak su.Kuyu tabanındaki sıcaklığın 40 derecelerde olduğu değerlendiriliyor.Kuyu dibi sıcaklığını da aldıktan sonra A-10 sondaj kuyusundaki sondaja teknik olarak devam edip etmeme kararını vereceğiz. Şu an çalışmanın yapıldığı kuyu 500 metrelik bir kuyu olup,çıkan sıcak suyun termal hüviyetinde yeterli dediğimiz anda sondajı nihayetlendireceğiz.Yüzyıllardır bekleyen bir gaz sıkışması var.Bu gaz boşaltılıyor.Sıcak su akışı ise devam ediyor.Burada şunu da değerlendirecek olur isek,bir deprem riskini ortadan kaldırıyoruz .Yeraltında fay hattında birikmiş yoğun bir enerjiyi alıyoruz.Dolayısıyla Ereğli’de yaşanacak olası bir deprem riskinin de önüne geçmiş oluyoruz.Ereğli her ne kadar deprem bölgesinde değil deniliyor ama Ereğli’de muhtelif fay hatlarının olduğu gerçeğini de görmemezlikten gelmemek lazımdır.Rabbül Alemin yardım etti ve beklenen sıcak suya ulaşıldı.Bu şifalı su Ereğli’deki insanımıza ve bölge halkına ,memleket turizmine çok ciddi manada katkılar sağlayacak”dedi.

Akhüyük’teki Jeotermal su arama sahalarında ,arama ve işletme ruhsat hakları Ereğli Belediyesinde saklı kalması kaydı ile bu sahada arama kuyusu açmak isteyen şahıs ve firmalarla önsözleşme ve suyun çıkarılması halinde işletme ruhsatından sonra hüküm ifade etmek üzere ön protokol yapma yetkisinin Belediye Başkanına verilmesi hususu görüşülerek yapılan oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

Ereğli Belediyesi Aralık ayı Meclisinin  son gündem maddesi olarak yer alan Ocak ayı Meclis toplantı tarihi ise 02 Ocak 2014 Perşembe günü saat:14.00 olarak oy birliği ile kabul edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.