1. HABERLER

  2. 2013’te Kültür Dünyasına 27 Eser Kazandırıldı

2013’te Kültür Dünyasına 27 Eser Kazandırıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi 2013 yılında 27 eser yayımladı. Son 10 yılda Mesnevi’den ansiklopediye, Salnameler’den Kadı Sicillerine, çizgi romandan...

A+A-

Konya Büyükşehir Belediyesi 2013 yılında 27 eser yayımladı. Son 10 yılda Mesnevi’den ansiklopediye, Salnameler’den Kadı Sicillerine, çizgi romandan hikaye kitaplarına kadar 200’e yakın yayın kültür dünyasına kazandırıldı.

Fiziki ve sosyal belediyecilik çalışmaların yanında kültürel belediyecilik alanında da önemli çalışmalara imza atan Konya Büyükşehir Belediyesi 2013 yılında 27 eser yayımladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kültürel çalışmaların şehrin kimliğini oluşturduğunu ve gelecek kuşaklara miras olarak kaldığını belirterek, belediye olarak kültürel çalışmalara büyük önem verdiklerini söyledi.

İnsanların mutluluğunun sağlanması için kitapla, kültürle, eğitimle bütünleştirilmesinin büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Akyürek, bu anlamda başta Mesnevi olmak üzere Konya Ansiklopedisi, Salnameler, Kadı Sicilleri gibi çok sayıda eser yayımladıklarını vurguladı.

Bu amaç doğrultusunda her yıl kitap günleri düzenleyerek on binlerce insana ulaştıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, “İnsanın yetişmesi en önemli görevimiz olmalıdır. Şehir kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması ancak kültürel çalışmalarla mümkündür. Selçuklular, Konya tarihi ve kültürü ile ilgili yapılan çalışmalar milletimizin geleceği ile de ilgilidir. Çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz” dedi.

2013 yılında 27 eser yayımlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, son 10 yılda 200’e yakın yayını kültür dünyasına kazandırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.