1. HABERLER

  2. 21 Mart Down Sendromu Günü Kutlamalarının Odağı Ereğli Sevgi Down Cafe Oldu

21 Mart Down Sendromu Günü Kutlamalarının Odağı Ereğli Sevgi Down Cafe Oldu

Birleşmiş Milletler 10 Kasım 2011 kararı ile 21 Mart tarihini resmi Dünya Down Sendromu Günü olarak tanıdı. 21 Mart tarihinin seçilmesindeki en önemli...

A+A-

Birleşmiş Milletler 10 Kasım 2011 kararı ile 21 Mart tarihini resmi Dünya Down Sendromu Günü olarak tanıdı. 21 Mart tarihinin seçilmesindeki en önemli neden ise Down Sendromlu bireylerde 21′inci kromozomun 3 tane olmasını simgeliyor.

Dünya Down Sendromu Gününün amacı Down Sendromlu insanları ve halkı bilinçlendirmek, haklarını savunabilmek için küresel tek bir ses olabilmektir.

Bu amaçla Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi, Down Sendromu olan öğrencilerine Ereğli Sevgi Down Cafe’de bir program düzenledi. Programda öğrenciler birlikte pasta kestiler. Kafede eğitim alan arkadaşları ile eğlenceye katıldılar. Program sırasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahim ÇİMEN ve Şube Müdürü Fuat GÜNDOĞDU öğrencilerimize bir ziyaret gerçekleştirdi.

21 Mart Down Sendromu Farkındalık gününde Ereğli Akbank şube personeli ekip olarak kafeyi ve öğrencileri ziyaret ettiler. Sosyal Sorumluluk ve günün farkındalığına katkı sağlamak amacıyla öğlen yemek saatinde Down Sendromlu bireylerle birlikte olmak amacıyla ziyaret ettiklerini belirterek öğrencilere hediye takdim ettiler.

Ereğli Sevgi Down Cafe Proje Koordinatörü A. Vefa DEMİRKIRAN 21 Mart Down Sendromlular Gününde kafenin tüm siyesi partiler, çeşitli sivil toplum kuruluşları, okullar ve Ereğli Halkı tarafından ziyaret edilmiş olması, Mülki Amirimiz İlçe Kaymakamımız Sayın Şakir ERDEN’in engellilerle ilgili her etkinlik ve çalışmada yanımızda olması Ereğli İlçesinde Engellilerle Yaşam konusunda büyük bir farkındalık oluştuğunun görülmesi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak bu günde Downlu öğrenci ve gençlerimizi ziyaret edenlere teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.