1. HABERLER

  2. Bal ; ” Ereğli Oprukçu’nun Kıymetini Bilmelidir “

Bal ; ” Ereğli Oprukçu’nun Kıymetini Bilmelidir “

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala Devlet eski Bakanı MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ,Ereğli ziyaretinde basın mensuplarıyla...

A+A-

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala Devlet eski Bakanı MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ,Ereğli ziyaretinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal,MHP Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Altunel,Ereğli Belediye Başkanı MHP Belediye Başkan adayı Hüseyin Oprukçu,MHP Ereğli İlçe Başkanı İrfan Aksoy,Belediye Meclis üyesi adayları ve basın mensuplarının bir araya geldiği kahvaltıda Oprukçu;”Seçim çalışmalarının yoğun yaşandığı süreç sonunda Ereğli’de yeniden bir dönem daha Ereğli’ye hizmet etme çaba ve gayretlerimiz devam ediyor.Halkımızın gönlünde kurduğumuz tahtı pekiştirmeye gayret edeceğiz “ diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Faruk Bal, Türkiye’nin 30 Mart seçimlerinde Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir gerilim, çatışma ve tartışma içerisinde girdiğini söyledi.

Bal, Ereğli’de düzenlediği basın toplantısında 30 Mart Mahalli İdareler seçiminde iki konunun ön plana çıktığını ifade ederek, “Birincisi iktidarın 12 yılda getirdiği nokta, ikincisi ise yerelde belediye başkanlarının sunduğu hizmetler. 17 Aralık’ta yaşanan büyük yolsuzluk operasyonu sonrası AKP’den beklenen yolsuzluk, hırsızlık, kara para aklama olaylarına adı karışanların partiden ihraç edilmeleri ve yargı sonuçlarının beklenmesi yönünde idi. Maalesef halkın beklentisi gerçekleşmedi ve tam tersi oldu. Devletin polisini dağıttılar. 17 ilde 8 bin polisi tayin ettiler. Yolsuzluğu ortaya çıkaran savcılar sürüldü. Yargıyı kendi içlerinde düzeltmek için HSYK’nın işini boşalttılar. Başbakan hayali hedefini bulmuş. Adına da paralel devlet diyor. Başbakan istiklal mücadelesinden bahsediyor. İstiklal mücadelesi bir milletin bağımsızlık mücadelesidir. Başbakan’ın bahsettiği mücadeleyi düşünürsek Başbakan’ın yüce divanda yargılanması gerekir. Çünkü verdikleri mücadele şahsını kurtarma mücadelesidir. Büyük Türk Milleti bunu iyi değerlendirerek 30 Mart’ta bunu gösterecektir. Milletimiz biliyor ki milyon dolarla haksız kazançtır. Suç olduğu bellidir, üzeri örtülmek istenmektedir. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. AK Parti Milletvekilleri de susmaktadırlar” diye konuştu.

“30 Mart seçimlerinde projelerin tartışılması gerekirken genel seçim havası yaratıldı” diyen Bal, Ereğli Belediye Başkanı ve MHP Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu’nun yaptığı hizmetler ve projelerle Ereğli’de yeniden seçilerek hizmetlerine devam edeceğini söyledi.

Yapılan hizmetlerin sadece Ereğli ve Konya’da değil Türkiye genelinde takip edildiğini kaydeden Faruk Bal, “Ereğlili hemşerilerimizde Rozetsiz Milletvekili Hüseyin Oprukçu’nun kadrini kıymetini bilmelidir” diye konuştu.

Oprukçu’nun 5 yılda Ereğli’yi İl konumuna getiren hizmetlere imza attığını belirten Bal, “MHP olarak biz Ereğli’nin İl olması için önerge verdik ancak AKP’lilerin destek olmaması nedeniyle Ereğli İl olamadı” dedi.

AK Parti kurmaylarının “internette yayımlanan ses ve görüntü kayıtlarının kaldırılması için MHP bize destek vermedi” şeklindeki yorumlarına cevap veren Bal, “Sayın Başbakan’ın ‘özel özel değil, genel o iş’ dediğini unuttuğumuzu sanmasınlar. Bizim genel başkanımız görüntülerde yer alan arkadaşlarımızı uzaklaştırarak ‘gidin aklanın gelin’ diyerek haysiyetli bir davranış sergilemiştir. Bu davranışı onlar yapabildi mi? Biz onların yaptığı gibi oy dilenciliği yapmadık. Hırsızlıklarına, rüşvete, kara para aklamaya ortak mı aramasınlar” şeklinde konuştu.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.