1. HABERLER

  2. ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ KONYA-EREĞLİ İLÇE SINAV MERKEZİ YÖNETİCİLİĞİNDEN

ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ KONYA-EREĞLİ İLÇE SINAV MERKEZİ YÖNETİCİLİĞİNDEN

İlçemizde, 23 Mart 2014 Pazar günü saat 10.00’da 17 bina ve 253 salonda 4.658 adayın katılımı ile yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)...

A+A-

İlçemizde, 23 Mart 2014 Pazar günü saat 10.00’da 17 bina ve 253 salonda 4.658 adayın katılımı ile yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili adayların uyması gereken kurallar adaylar tarafından bilinmekle birlikte adaylar sınava girebilmek için şu iki belgeyi mutlaka yanlarında bulundurmalıdırlar:

 

a) Sınava Giriş Belgesi:

Bu belgeyi aday http://ais.osym.gov.tr internet adresinden kendi T.C. Kimlik Numarası ve şifresini kullanarak edinir. Belge renkli olabileceği gibi siyah beyaz da olabilir.

b) Nüfus cüzdanı veya pasaport:

Nüfus cüzdanı veya pasaport ile zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ve askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki belgeler kesinlikle kabul edilmez. Nüfus cüzdanında adayın T.C. Kimlik Numarası ve fotoğrafı bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.

İlçe Sınav Merkezi Yöneticiliğimiz sınavla ilgili şu hatırlatmaları yapmayı da yerinde görür:

İlçe Sınav Koordinasyon Kurulu, Kaymakamlık toplantı salonunda, Kaymakam Şakir ERDEN başkanlığında, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin BAŞER, İlçe Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa PEHLİVAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahim ÇİMEN, İlçe Emniyet Müdürü Yücel KAYA, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Efe’nin katılımı ile 19.03.2014 Çarşamba günü saat 14.00’te toplanarak 23.03.2014 Pazar günü ilçemizde yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ile ilgili gerekli tedbirleri almıştır. Bu tedbirlerden adaylarımızı öncelikle ilgilendirenler şunlardır:

 

  1. Nüfus cüzdanlarını kaybeden adaylar sınava alınmayacağından adayların mağdur olmaması için sınav giriş belgesi ile bir fotoğrafını yanında getiren adaylara sadece “T.C. Nüfus Cüzdanı” verilebilmesi için İlçe Nüfus Müdürlüğünce 23/03/2014 Pazar günü 07.00 ile 10.15 saatleri arasında personel görevlendirilecektir.

 

  1. 22.03.2014 akşamı saat 21.00’den 23.03.2014 saat 13.00’e kadar sesli parti propagandası yapılmaması konusunda tedbirlerin alınması, söz konusu zaman aralığında konvoy oluşturulmaması konusunda İlçe Emniyet Müdürlüğünce siyasi parti teşkilatlarına tebligat yapılacaktır.

 

  1. 22.03.2014 tarihinde Ereğli Belediyesi Otogarda bir “YGS Danışma Masası” oluşturacak ve sınav için ilçeye gelen misafirlere okullara ulaşım ve konaklama konularında danışmanlık hizmeti verecektir.

 

  1. Sınav günü sınav saati süresince (10.00-12.40) Belediye hoparlöründen kesinlikle duyuru, ilan ve bilgilendirme anonsu yapılmayacak; sınav günü su kesintisi yapılmaması, sınavın yapılacağı 23.03.2014 Pazar günü Cumhuriyet Anadolu Lisesi çevresine kurulan semt pazarının gününün veya kuruluş saatinin değiştirilmesi ve sınav günü toplu taşıma araçlarının yeterli sayıda hizmet vermelerini sağlamak amacıyla gerekli düzenleme ve tedbirler Belediye Başkanlığınca alınacaktır.

 

  1. Sınav yapılacak binalarda sınav günü elektrik kesintisinin yapılmaması için MEPAŞ İşletme Müdürlüğünce gerekli tedbirler alınacaktır.

 

  1. Bina yöneticileri tarafından sınav yapılacak binalar 22.03.2014 Cumartesi günü 10.00-15.00 saatleri arasında sınava girecek adayların sınav yerlerini kontrol etmeleri amacıyla açık tutularak hazır hale getirilecektir.

 

  1. Sınavda bina araması saat 08.00’de, üst ve eşya araması ise saat 09.00’da başlayacaktır. Bina Güvenlik Görevlileri, Bina Yöneticisi ile birlikte şüpheli çanta, paket, poşet vb. eşyalar ile bireysel veya organize kopya hazırlıklarıyla ilgili araç gereçler için okul çevresi, katlar, koridor, sınıflar ve WC gibi yerlerde arama yapacak, zaruri yerler dışındaki tüm odalar (çay ocağı, temizlik odası vb.) kapatılacak ve müştereken tutanak tanzim edilecektir.

 

  1. Sınavın güven içinde yapılabilmesi ve herhangi bir müessif olayın meydana gelmesi “Adli ve Önleme Aramaları” Yönetmeliği’nin “Hâkimden Önleme Araması Kararı Alınması Gerekmeyen Haller”  başlıklı 25. maddesinin (a) bendinde; “devletçe kamu hizmetine özlenmiş bina her türlü tesisler giriş ve çıkışın belirli kurallara tabi olduğu hallerde, söz konusu tesislere girenlerin üstlerinin veya üzerindeki eşyanın veya araçlarının aranmasında hâkim kararı alınması gerekmez” hükmü gereği sınava girecek adayların ve Bina Sınav Sorumluları hariç tüm görevlilerin üst ve eşya aramaları yapılacaktır.

 

  1. Adayların ve tüm sınav görevlilerinin üst aramasında, ÖSYM Başkanlığınca yasaklanan, yiyecek, içecek (şeffaf ambalaj içerisindeki su hariç) tüketim maddeleri, çanta, cüzdan, şemsiye, kalem, silgi, anahtarlık, kalemtıraş, küpe, kolye, yüzük (alyans hariç) bilezik, toka, takı, broş vb. her türlü delici alet, ateşli silah, başta cep telefonu olmak üzere her türlü iletişim aracı ve saat, USB bellek, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth kulaklık, çağrı cihazı telsiz vb. elektronik/mekanik cihazlar, her türlü plastik, cam eşya ve metal içerikli eşyalar, metal para, metal içerikli aksesuar, her türlü müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, dergi, gazete, sözlük, cetvel, pergel ve açıölçer benzeri araçlarla sınavın yapılacağı binaya girmelerine kesinlikle müsaade edilmeyecektir. (sağlık kurulu raporu ile kanıtlanmış hastalığı olanların ÖSYM başkanlığının iznine tabi ilaç ve gıdalar bu kapsamın dışındadır). Adaylara konu ile ilgili yapılması gereken bütün uyarı ve ikazlar adayların ve sınav görevlilerinin sınava giriş ve kimlik belgesi kontrolleri Sınav Görevlileri tarafından yapılacaktır.

 

  1. Sınav yapılacak binaların bahçelerine araç alınmayacak, bina bahçesinde adayların yakınlarının beklemesine izin verilmeyecektir.

 

  1. Sınav esnasında (saat 10.00-13.00) öğrencilerin motivasyonunu bozacak şekilde otoların klakson çalmaları, çok zorunlu olmadıkça emniyet, ambulans ve itfaiye araçlarının sirenlerinin çalması, her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarı yayın yapılması, düğün, asker uğurlaması, seçimle ilgili her türlü araçla yapılan propaganda vs. konvoyların oluşturulması, bina hafriyat yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri vb. her türlü gürültünün yapılmasının ilçe mülki hudutları dâhilinde yasaklandığından Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Belediye Başkanlığı veya özel güvenlik birimleri tarafından gerekli tedbirler alınacaktır. Ayrıca yapılan uyarıya rağmen bu tür eylemlere devam edilmesi halinde Kabahatler Kanununun 36. (gürültülü) ve 37. (rahatsız etme) Maddesi gereğince işlem yapacaktır.

 

  1. ÖSYM Yönetim Kurulunun 11.05.2011 tarih ve 2011/03 sayılı kararında “… Sınav güvenliği sağlamak amacıyla ile sınav yapılan binalara, sınav başladığı saatten 15 dakika sonra ÖSYM temsilcisi dışında adaylar dâhil olmak üzere hiç kimsenin binaya alınmaması, toplam sınav süresinin ¾ lük zaman dilimi dolmadan ÖSYM temsilcisi dışında hiç kimsenin dışarıya çıkarılmamasının uygun olacağı…” denilmektedir. Bu kapsamda, sınavın başladığı saatten 15 dakikadan sonra gelen adaylar sınav salonuna alınmayacak ve Bina sınav sorumlusu yönlendirecektir. Sınavdan çıkan kişiler her ne surette olursa olsun tekrar sınav bölgesine alınmayacaktır.

                                   

ÖSYM İlçe Sınav Merkezi olarak ilçemizde ve Türkiye’nin dört bir tarafında sınava girecek olan adaylara başarılar dileriz.

 

 

Prof. Dr. Mustafa PEHLİVAN

ÖSYM KONYA-EREĞLİ

İLÇE SINAV MERKEZİ YÖN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.