1. HABERLER

  2. 584 Köye 584 Yangın Söndürme Aracı

584 Köye 584 Yangın Söndürme Aracı

             Yeni Büyükşehir Yasası kapsamındaki belde buluşmalarını Bozkır İlçesi’nin beldelerinde...

A+A-
             Yeni Büyükşehir Yasası kapsamındaki belde buluşmalarını Bozkır İlçesi’nin beldelerinde sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni yasa kapsamında Konya’nın 584 köyüne yangına müdahale için birer yangın söndürme aracı tahsis edeceklerini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamındaki belde buluşmalarını Bozkır İlçesi’nin Sarıoğlan, Hamzalar, Hisarlık, Söğüt, Dereiçi, Üçpınar, Harmanpınar, Dere, Sorkun, Çağlayan beldelerinde sürdürdü.

Yeni Büyükşehir Yasası ile tüm ilçelerin metropol ilçe statüsüne kavuşacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, beldelerin artık Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet noktası haline geldiğini ifade etti.

Beldelerdeki belediye binalarının kapanmayacağını, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binası olarak devam edeceğini kaydeden Başkan Akyürek, “Aynı zamanda burada ilçe belediyelerimizden görevliler de bulunacak. İlçe belediyemizin görevlileri temizlik ve sokak hizmetlerini yerine getirirken Büyükşehir Belediyemiz su, kanalizasyon, itfaiye, mezarlık, toplu ulaşım ve çevre ile ilgili hizmetlerden sorumlu olacak” dedi.

TÜM KÖYLERE YANGIN SÖNDÜRME ARACI

Yeni yasa kapsamında Konya’nın 584 köy muhtarına yangına müdahale için birer yangın söndürme aracı tahsis edeceklerini vurgulayan Başkan Akyürek, şu anda bununla ilgili çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

Tüm beldelerde 2016 sonuna kadar altyapı yatırımlarını bitireceklerini vurgulayan Başkan Akyürek, 2, 2.5 yıllık sürede hiçbir beldede su ve kanalizasyon sorunu kalmayacağını ifade etti. Yeni yasayla artık uzak-yakın kavramının kalktığını kaydeden Başkan Akyürek, “Bütün köylerimizin, bütün beldelerimizin, Selçuklu, Meram, Karatay gibi marka olması için hep birlikte çalışacağız. Konya artık bir bütün. İyi niyetle, samimiyetle, ihlasla ve gayretle çalışma sözü veriyoruz” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.