1. HABERLER

  2. 584 Köye Köy Konağı, 168 Beldeye Çok Amaçlı Salon

584 Köye Köy Konağı, 168 Beldeye Çok Amaçlı Salon

            Yeni Büyükşehir Yasası kapsamındaki belde buluşmalarını Kulu’da sürdüren Konya...

A+A-
            Yeni Büyükşehir Yasası kapsamındaki belde buluşmalarını Kulu’da sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, köy konağı olmayan her köye köy konağı, beldelere ise çok amaçlı salon yapacaklarını söyledi.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında belde buluşmalarını Kulu’nun Tavşançalı, Celep, Zircirlikuyu, Tuzyaka, Karacadağ, Kozanlı ve Kırkpınar beldelerinde sürdürdü.

Beldelerde vatandaşların sorularını cevaplayan ve Yeni Büyükşehir Yasası’nın neler getirdiğini anlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni yasa ile Konya’nın imkanlarını belde ve köylere ulaştıracaklarını, belde ve köylere milyonlarca lira yatırım yapacaklarını söyledi.

KÖY KONAĞI OLMAYAN KÖYLERE KÖY KONAĞI

Köy konağı olmayan her köye köy konağı, beldelere ise çok amaçlı salon yapacaklarını dile getiren Başkan Akyürek, “Köy konaklarında muhtarlar oturacak. Taziyeler, ziyaretler, toplantılar gerçekleşebilecek. Ayrıca, her köyümüze birer yangın söndürme aracı vereceğiz” dedi.

Beldeleri Avrupai beldeler haline getirmek gerektiğini, bunun hazırlıklarını yaptıklarını dile getiren Başkan Akyürek, sadece beldelerde değil, 584 köyde de çocuk oyun parkı bulunacağını ifade etti.

SEKTÖREL VE BÖLGESEL DESTEK VERİLECEK

Belde ve köylere sektörel ve bölgesel destekler vereceklerini, bazı bölgelerde tarım ve hayvancılığa, bazılarında sebze-meyve yetiştiriciliğine, bazılarında ise turizme özel destek vereceklerini dile getiren Başkan Akyürek, böylece yerinde kalkınmanın, bölgesel kalkınmanın ve Konya’nın topyekün kalkınmasının gerçekleşmiş olacağını vurguladı.

Konya eski Milletvekili Özkan Öksüz de, Yeni Büyükşehir Yasası’nın belde ve köyler için büyük avantaj olduğunu belirterek, Selçuklu, Meram ve Karatay’daki mahalleler neyse tüm belde ve köylerinde öyle olacağını söyledi.

Belde buluşmalarına Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, AK Parti Kulu İlçe Başkanı Mehmet Talayhan, belde belediye başkanları ile Büyükşehir Belediyesi yöneticileri de katıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.