1. HABERLER

  2. AB Hibeli “Öfke-Şiddet Diyalektiğinde Kadın Projesi” Başladı

AB Hibeli “Öfke-Şiddet Diyalektiğinde Kadın Projesi” Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa yürüttüğü “Öfke-Şiddet Diyalektiğinde Kadın Projesi” AB’den alınan...

A+A-

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa yürüttüğü “Öfke-Şiddet Diyalektiğinde Kadın Projesi” AB’den alınan 194 bin 784  Euro ile başladı. Projenin amacı kadına yönelik şiddet konusunda eğitim faaliyetleri yürüterek toplumda farkındalık oluşturmak.

 

 

Konya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK’ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi Hibe Programı teklif çağrısına, Çağdaş Aile Derneği, Anadolu Aile Derneği, Konya Barosu ortaklığında; Konya Aile Hekimleri Derneği, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iştirakçiliğinde “Öfke-Şiddet Diyalektiğinde Kadın Projesi” ile katılarak hibe almaya hak kazandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından yürütülecek proje kapsamında Türkiye’de kadın ve insan haklarının korunması yönelik çalışmalara katkıda bulunulurken; Konya’da şiddete maruz kalan, şiddetle karşılaşma riski olan kadınların güçlendirilmesine yönelik eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yürütülecek.

194 BİN 784  EURO HİBE ALINDI

1 Şubat’ta başlayan ve 31 Ocak 2015’te sona erecek projenin  bütçesi 219 bin Euro olurken bütçenin 194 bin 784  Eurosu AB hibesiyle gerçekleştirilecek. Proje kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Destek Merkezi (KADEM) ile bağlantılı olarak 560 aile hekimi ve 550 aile sağlığı elemanı, bin 500 avukat, 500 imam ve 500 kuran kursu öğreticisi ile 353 muhtar, bin öğretmen, 148 medya mensubu olmak üzere 5 binin üzerinde kişiye eğitimler verilecek.

HEDEF 150 BİN KİŞİYE ULAŞMAK

Ayrıca proje kapsamında Kadına Yönelik Şiddet Masası, şiddete maruz kalmış kişilere yönelik danışmanlık çalışmaları, grup çalışmaları, şiddete uğramış ailelerin çocuklarına yönelik çalışmalar yapılacak. Farkındalık oluşturacak çok sayıda etkinlik ve toplantının yapılacağı proje kapsamında toplamda 150 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.