1. HABERLER

  2. “Adalet Yerini Buldu”

“Adalet Yerini Buldu”

238 yılla yargılanan Ereğli Belediye eski Başkanı Hüseyin Oprukçu beraat etti.5 yıllık hizmet süreci boyunca Ereğli’ye birçok yatırım ve hizmet kazandıran...

A+A-

238 yılla yargılanan Ereğli Belediye eski Başkanı Hüseyin Oprukçu beraat etti.

5 yıllık hizmet süreci boyunca Ereğli’ye birçok yatırım ve hizmet kazandıran Oprukçu hakkında açılan ve uzun zamandır devam eden davalardan beraat etti. 04 Nisan 2014 tarihinde Ereğli Adliyesinde görülen son duruşmada Oprukçu’nun hakkında yapılan tüm suçlamalar düştü.

Oprukçu’nun 238 yılla yargılandığı bütün davalardan beraat etmesi haberi Oprukçu’ya inanan ve güvenen bütün Ereğli halkını sevince boğdu.

04 Nisan 2014 Tarihinde Ereğli Adalet Sarayındaki son duruşma çıkışında beraat haberini alan Oprukçu’nun yol arkadaşları ve vatandaşlar “Adalet Tecelli Etti” diyerek Oprukçu’yla gurur duyduklarını dile getirdiler.

Oprukçu,” Bu iddianame benim şerefim “ derken, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde yaşanan seçim sürecinde söz konusu iddianamenin seçim malzemesi olarak kullanıldığı da kamuoyu tarafından bilinmektedir.

Uzun süredir devam eden dava sürecinin ardından 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimler ertesinde gelen beraat kararına ilişkin bir değerlendirme yapan Hüseyin Oprukçu; “Bir kez daha görülüyor ki, doğruluğumuza ve dürüstlüğümüze şüphe yok. Dava sürecinin başladığı günden beri dile getiriyorum; bu iddianame benim şerefim, diyorum.04 Nisan 2014 tarihi itibariyle gerçekleşen son duruşma neticesinde 238 yılla yargılandığım bütün davalardan beraat etmiş bulunuyorum. Hizmet sürecini layıkıyla yürütmeye çaba ve gayret sarf ederken, uzun süren dava sürecinde şerefim olan iddianameye ilişkin dava sonucunda beraat etmiş bulunmaktayım. Dava sürecinin başladığı günden beri dürüstlüğüme şüphe duymayan, bana inanan ve güvenen, yol arkadaşlarıma ve şahsıma karşı inancını ve güvencini hiçbir şekilde yitirmeyen, bu anlamda bize destek olan Ereğlili hemşerilerime sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı iletiyorum” dedi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.