1. HABERLER

  2. AK PARTİ BELD.BŞK. ADAY ADAYI ÖZGÜVEN'DEN KANDİL MESAJI

AK PARTİ BELD.BŞK. ADAY ADAYI ÖZGÜVEN'DEN KANDİL MESAJI

Rahmet Peygamberi Hazreti Muhammed (SAV) in doğum günü olan Mevlid Kandilinin hayırlara vesile olmasını dilerim.12 Ocak Pazarı Pazartesiye bağlayan gece,...

A+A-

Rahmet Peygamberi Hazreti Muhammed (SAV) in doğum günü olan Mevlid Kandilinin hayırlara vesile olmasını dilerim.

12 Ocak Pazarı Pazartesiye bağlayan gece, Resûl-i Ekrem Efendimiz'in (SAV) dünyamızı teşriflerinin 1443'ncü sene-i devriyesini idrak edeceğiz

Hazreti Peygamberimiz (SAV), insanı merkez kabul eden, insanı insan yapan değerleri öne çıkaran, bütün insanlara barış, mutluluk ve huzur getiren bir dinin ve anlayışın peygamberidir.

 

Duygularında sevgi, şefkat, merhamet ve hoşgörüyü; ilişkilerinde hakkı, doğruyu, güzeli ve vefayı; ibadetlerinde ihlas ve samimiyeti öne çıkararak gönülleri fetheden, güzellik ve ümit dolu Hazreti Peygamber; sözlerinde ve bu sözlerin ifade ettiği anlamlarda, bütün varlıklara karşı sergilediği tutum ve davranışlarda bize örnek olmakta, yaşamakta olduğumuz hayata ve geleceğimize ışık tutmaktadır.

 

Bu bağlamda bizlere düşen vazife; her sözü ve davranışı insanlığın ufkunu açan Peygamberimizi, içimizde ve çevremizde yeniden anlamak ve O’nun bize kazandırdığı, kardeşlik, sevgi, dostluk, güven, samimiyet, tevazu, hoşgörü, sadakat, vefa, halkının yanında yer alma, hak ve doğru olanı temsil etme gibi değerlere hayatımızda işlerlik kazandırmak ve özellikle genç nesillerin Peygamberimizi daha yakından tanımasına imkan yaratarak, O’nu ve getirdiği evrensel mesajı özümsemelerine olanak sağlamak olmalıdır.

 

Bu duygu ve düşüncelere halkımızın ve İslam dünyasının Mevlit Kandilini kutlar, bu anlamlı gecenin hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.