1. HABERLER

  2. ETYEMEZ Ş.Urfa Eyyübüye Devlet Hastanesi Temel Atma Törenine Katıldı.

ETYEMEZ Ş.Urfa Eyyübüye Devlet Hastanesi Temel Atma Törenine Katıldı.

ÇSG Bakanı Faruk Çelik ve Bakan Yardımcısı Halil ETYEMEZ Ş.Urfa Eyyübüye Devlet Hastanesi Temel Atma Törenine Katıldı.TOKİ tarafından Eyyübiye Bölgesinde...

A+A-

ÇSG Bakanı Faruk Çelik ve Bakan Yardımcısı Halil ETYEMEZ Ş.Urfa Eyyübüye Devlet Hastanesi Temel Atma Törenine Katıldı.

TOKİ tarafından Eyyübiye Bölgesinde yapılacak olan 400 yataklı Devlet Hastanesinin temeli atıldı. 170 Milyon TL’ye mal olacak olan bu hastanenin inşaatı, 2015 yılında tamamlanacak.

Hastane temel atma törenine; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyüpoğlu, Yahya Akman, Halil Özcan, Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Sağlık Bakan Yardımcı Agah Kafkas, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuzi Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu, AK Parti’li Belediye Başkan Aday Adayları ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Çelik, Şanlıurfa’daki yatırımları anlattı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, Şanlıurfa’ya yeni bir hizmet halkasını ilave etmek için Şanlıurfa’da bulunduklarını belirterek, “Şanlıurfa, yeni bir hastaneye kavuşuyor.  Urfa, 550 yataklı bir hastaneye kavuşuyor. Kısa bir süre sonra temelini atacağımız 50 ünitelik ağız ve diş hastanesi de Eyyyübiye’ye yapılacak” dedi.

Şanlıurfa’da yapılan sağlık yatırımlarına da değinen Bakan Çelik, “Siverek’te, Viranşehir’de de hastanelerin açılışını yaptık. Akçakale’de 100 yataklı bir hastanenin kaba inşaatı bitti. Bu da inşallah en kısa sürede tamamlanacak. Suruç’ta 150 yataklı hastanenin ihale günü bekliyoruz. Birecik’te 5 Şubatta 150 yataklı hastanenin ihalesini yapıyoruz Halfeti’de önümüzdeki hafta Halfeti Hastanesinin temelini atıyoruz. Yine Karaköprü’deki ağız ve diş sağlığı hastanesinin de temelini atacağız. Ceylanpınar’da da 150 yataklı hastanemiz var, burayı da bitirmemiz gerekiyordu şimdi ihale aşamasında inşallah kısa sürede çalışmaları başlanacak” diye ifade etti.

Tıp Fakültesi 2014 yılında bitiyor

Bakan Çelik, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampusunda 1997 yılında temeli atılan 600 yataklı tıp fakültesine 50 Milyon TL kaynak ayırdıklarını da vurgulayarak, bu hastanenin de 2014 yılında tamamlanacağını kaydetti.

“Artık sen ben yok biz varız”

“Ne dediysek onlar bir bir gerçekleşiyor” diyen Çelik, konuşmasında şunları kaydetti;

“Bu hizmet seferberliği sadece sağlıkta değil her alanda hizmet seferberliği var. Şuanda tam 4 Bin 150 derslik okul inşaatı devam ediyor. Alt yapı, yollar her alanda büyük hizmetlerimiz Şanlıurfa’da devam ediyor. Bölgede en büyük icraatımız bu millete kardeşliğimizi yeniden anlatmak en büyük projemizdir. 76 Milyon bir ve beraber. Bu önemli çalışma bir bir meyvelerini vermeye başladı. Artık sen ben yok biz varız. Çok güzel gelişmeler oluyor, çok şükür analar ağlamıyor, bacılar ağlamıyor, evlatlar öksüz kalmıyor. Biz milletin kardeşliğine inanıyoruz. Bütün vatandaşlarımızın bu birlik ve beraberlikten memnuniyetini görüyoruz.”

Çelik, Türkiye’de de yaptıkları projeleri anlatarak, “Türkiye’de asrın projelerine imza attık. Artık İstanbul Boğazını 5 dakikada geçiyoruz. İMF dönemini de kapattık. Türkiye’yi sömüründen kurtaracak adımlar atarsanız birileri bundan rahatsız olur. Milletimiz inşallah yine hizmet ekibine yine evet diyecek” şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, Şanlıurfa’da gerçekleşen hizmetlerde bütün bakanlıkların hizmetleri olduğuna da dikkat çekerek, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’yı hep birlikte geleceğe taşımak mecburiyetindeyiz” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik ile diğer protokol üyeleri aynı anda butona basarak ”hayırlı olsun” dilekleriyle temel atma törenini gerçekleştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.