1. HABERLER

  2. Ak Parti Ereğli Gençlik Kolları Başkanı Murat TATLISU Kurban Bayramı Mesajı

Ak Parti Ereğli Gençlik Kolları Başkanı Murat TATLISU Kurban Bayramı Mesajı

Ak Parti Ereğli Gençlik Kolları Başkanı Murat TATLISU Kurban Bayramı Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayımladı.Biz Müslümanlar için dini bayramlar; insanların...

A+A-

Ak Parti Ereğli Gençlik Kolları Başkanı Murat TATLISU Kurban Bayramı Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayımladı.

Biz Müslümanlar için dini bayramlar; insanların birbirine kenetlendiği, ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği, sevinçlerin paylaşıldığı, kalplerin yumuşadığı, akraba dost ve komşuların ziyaret edildiği Mübarek günlerdir.

Kurban sevginin, vefanın, sadakatin, fedakârlığın simgesidir. Kurbanda Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in baba-oğul sevgisi ile hakka bağlılık duygularının harman olduğu engin bir dünya vardır. Kurban aynı zamanda İslam’ın temellerinden biri olan Hac ibadetinin önemli bir parçasıdır. Hac vazifesinde; Arafat’ta dünyalıklardan soyunmuş, âdeta ak kefenlere bürünmüş, milyonlarca Müslüman, Rabbin huzuruna durarak; ellerini açıp bütün insanlık için rahmet diliyor. Bugün bizler de, kurban ibadetinin manevî ikliminde, Rabbimize yakınlık arayışında olacağız. Zira kurban, Allah’a, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele, yakın olma arayışıdır.

Bayramlar, sevinçleri büyütme mevsimidir. Önce kendi gönüllerimizi bir sevinç yumağı hâline getirmeli, sonra özellikle varlık sebebimiz olan annelerimizin ve babalarımızın gönüllerini şad etmeliyiz ve onların hayır dualarını almalıyız. Ailelerimizin temel kaynağı olan eş ve çocuklarımızı sevindirmeliyiz ve yılda bir defa gerçekleşen bu ibadetin coşkusuyla tanıştırmalıyız. Gönüllerin ağır yükü olan küskünlükleri ortadan kaldırmalıyız. Selâmlaşarak, kucaklaşarak, ziyaretleşerek, kurban etlerini dağıtarak, ikramda bulunarak; komşularımızın, akrabalarımızın, hemşerilerimizin, gözlerine sevinç taşımalıyız. Hastalarımızı, yaşlılarımızı, düşkünlerimizi, öksüz ve yetimlerimizi, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerimizi, cezaevlerindeki kader mahkûmlarımızı hatırlamalıyız. Onların yüzlerinin gülmesine ve ümitlerinin yeşermesine vesile olmalıyız.

Ne yazık ki bu bayramda da barış, kardeşlik ve insan hakları, küresel diktatörlerin acımasızlığına, kabaran sömürü iştahlarına ve sınırsız zulmüne kurban ediliyor. Ne acıdır ki Kurban Bayramı yine İslam coğrafyasında; gözyaşı, şiddet, savaş, ekonomik sıkıntı ve yoksulluğun gölgesinde insani değerlerin kurban edildiği bir bayram olarak karşımıza çıkmaktadır. “Somali’de açlık, Gazze’de zulüm, Arakan’da gözyaşı, Suriye ve Irak’ta kaos. Başımızı nereye çevirsek bir yetimin feryadını, bir mazlumun isyanını duyuyoruz. Bu nedenle gönüllerimiz kırık ve bizler tarif edilemez bir burukluk içindeyiz. Ne yazık ki hasretle beklediğimiz bayramların tadını alamıyoruz. Bu sebeplerden dolayı bu coğrafyalarda yaşayan din kardeşlerimizi hatırlamalı ve onlar için de dua etmeliyiz.

Bu duygu ve düşünceler ile başta Ereğli halkı olmak üzere, Ereğli dışında gurbette yaşayan hemşerilerimiz ve bütün İslam aleminin Kurban Bayramı’nı Ak Parti Ereğli Gençlik Kolları Başkanı Murat TATLISU ve Teşkilatı olarak tebrik ederken, Allah katında kurbanlarımızın makbul olmasını diler; bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile tüm dünyanın barış, huzur ve esenlik içinde yaşamasını Cenabı-ı Hak’tan niyaz ederim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.