1. HABERLER

  2. AK PARTİ EREĞLİ İLÇE BAŞKANI EVREN NAS’IN İVRİZ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ AÇILIŞI HAKKINDA AÇIKLAMASI

AK PARTİ EREĞLİ İLÇE BAŞKANI EVREN NAS’IN İVRİZ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ AÇILIŞI HAKKINDA AÇIKLAMASI

 Milli Eğitim Bakanlığı’nın Anadolu Öğretmen Liselerini dönüştürme kararı gereği bu okullar Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fen Lisesi...

A+A-

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Anadolu Öğretmen Liselerini dönüştürme kararı gereği bu okullar Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler lisesine dönüştürülmüştür. Ereğli’de önemli bir tarihi olan İvriz Anadolu Öğretmen Lisemiz de önce Anadolu Lisesine dönüştürülmüştü. Ancak İlçemizde yer alan diğer Anadolu Lisesi sayılarının yeterli olması ve Sosyal Bilimler Lisesinin Fen Liselerinden sonra büyük bir öneme sahip olması nedeniyle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün girişimi ve Milletvekilimiz Sayın ProfDr Cem ZORLU’nun büyük destekleri ile İvriz ismi de korunarak,Fen Lisesinden sonra ikinci önemli okul olarak Ereğli İvriz Sosyal Bilimler Lisesi açılmıştır. Geçmişte sadece il merkezlerinde açılan ve sayıları sınırlı olan Sosyal Bilimler Lisesi, Ereğli İvriz Sosyal Bilimler Lisesi adıyla hazırlık + 4 yıl olmak üzere 5 yıl eğitim verecek olup İlçemiz eğitimine büyük bir katkı sağlayacaktır. Ereğli’mize hayırlı olmasını dilerim.

Ayrıca hükümetimizin İlçemize yapmış olduğu Eğitim yatırımları devam etmektedir. Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesine ait90 yataklı otel, 300 öğrenci kapasiteli pansiyon ve 12 derslikli okul inşaatı bitmek üzere olup gelecek eğitim öğretim yılına açılması planlanmaktadır. Hastane karşısında yer alan arsada 24+24 iki adet Anadolu İmam Hatip Lisesi binası yapımına bugünlerde başlanacak olup hazırlıkları son aşamadadır. Yine hastane civarında 40 derslikli bir diğer lise binasının inşaatı da hızla yapılmaktadır. 12 derslikli Orhaniye Ortaokulu inşaatı, 8 derslikli Zübeyde İşeri İnşaatı, Ticaret Lisesi bahçesindeki 32 derslikli okul inşaatları da başlamış olup devam etmekte olan ve ilçemize büyük katkı sağlayacak olan diğer eğitim yatırımlarıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.