1. HABERLER

  2. OĞUZ DULKADİROĞLU BEKDİK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMA DERNEĞİDEN TÜRKMENLERLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

OĞUZ DULKADİROĞLU BEKDİK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMA DERNEĞİDEN TÜRKMENLERLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Oğuz Dulkadiroğlu Bekdik Kültürünü Yaşatma Derneğince, Türkmenlere destek olmak, Türkmenlere yönelik yapılan saldırıları kınamak için yazılı bir...

A+A-

Oğuz Dulkadiroğlu Bekdik Kültürünü Yaşatma Derneğince, Türkmenlere destek olmak, Türkmenlere yönelik yapılan saldırıları kınamak için yazılı bir basın açıklaması yapıldı.

Yapılan basın açıklamasında; “ Son zamanlarda, Türkmen kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadığı Kerkük, Musul, Telafer, Tuzhurmatu gibi kentlere saldırılar düzenlenerek, soydaşlarımız sürgün edilip bu coğrafya’da Türk isminin silinmeye çalışıldığı belirtildi.

Yaşanan olayları mantık ve vicdan süzgecinden geçirdiğimizde, görüyoruz ki; Türk dünyası ve İslam alemi üzerinde sistemli bir oyun oynanmakta, yaratılan kaos ortamıyla İslam ve Türklük sindirilmeye, silinmeye çalışılmaktadır.

Yaşanan drama, vahşete, katliama; mezhepçilik gibi dar bir pencereden bakarak, bölgede hain emellere hizmet edecek sözde bir devlet kurulmasına göz yummak, Türkmen kardeşlerimizi bu zor günlerinde kaderine terk etmek tarihi bir hata olacaktır.

Yaşanan bu vahşi saldırıların bir an önce son bulmasını diliyor, başta devletimiz olmak üzere Uluslararası camiaların bu konuda derhal harekete geçmesini diliyoruz. Aksi halde çoluk çocuk, yaşlı demeden savunmasız Türkmen kardeşlerimiz, adeta bir soykırımla karşı karşıya kalacaklardır.

Bu nedenle, bu terör örgütlerinin yaptıklarını bir sivil toplum kuruluşu olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Gönlümüzün, dualarımızın ve yardımlarımızın Türkmen kardeşlerimizle olduğunu kamuoyuna saygıyla duyurur, bir an önce bu vahşetin son bulmasını diliyoruz.

Ayrıca yaklaşmakta olan Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederiz.” Denildi.

Musul’da, Kerkük’de, Telafer’de zulüm ve istila altında olan Türkmen kardeşlerimizin Türkiye Cumhuriyetinden ve Türk hükümetinden ümit bekleyen seslerine ses olabilmek, gördükleri zulüme dikkat çekebilmek ve KIZILAY’ın Türkmen kardeşlerimiz için düzenlemiş olduğu yardım kampanyasına kakı verme ve duyurma adına da basın açıklamasını yapmış bulunuyoruz. Denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.