1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. AKYÜREK, "ADEM ERDAL BELEDİYECİLİĞİN KİTABINI YAZACAK TECRÜBEYE SAHİP"
AKYÜREK, "ADEM ERDAL BELEDİYECİLİĞİN KİTABINI YAZACAK TECRÜBEYE SAHİP"

AKYÜREK, "ADEM ERDAL BELEDİYECİLİĞİN KİTABINI YAZACAK TECRÜBEYE SAHİP"

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, "Ereğli Belediye Başkan Adayımız Adem Erdal kendine güvenen, Belediye tecrübesi üst noktada olan ve yapacağı projeler ile Ereğli'nin kabuğunu değiştirecek" dedi.

A+A-

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, "Ereğli Belediye Başkan Adayımız Adem Erdal kendine güvenen, Belediye tecrübesi üst noktada olan ve yapacağı projeler ile Ereğli'nin kabuğunu değiştirecek" dedi.

-EREĞLİ'YE 150 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPTIK

Akyürek, Ereğli ziyaretinde Cumhur İttifakı Adayı Adem Erdal ile birlikte Ereğli'deki gazetecilerin sorularını yanıtladı. Restorasyonu devam eden Rüstempaşa Kervansarayında soruları yanıtlayan Milletvekili Akyürek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Ereğli'ye 150 milyon TL'lik yatırım yapıldığını söyledi.

Özellikle altyapı çalışmaları konusunda önemli mesafeler alındığını kaydeden Akyürek, asbestli boruların değiştirilmesi, kanalizasyon şebeke ağının yenilenmesi, içme su hattının revize edilmesi, su deposunun kapasitesinin artırılması, mahalle yollarının yapımı gibi önemli hizmetler yanında ASEM, KOMEK gibi yatırımlarla gençlere, bayanlara, meslek sahibi olmak isteyen insanlara, öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak kurs ve spor projeleri gibi yatırımlarla Ereğli'de hizmet kalitesinin arttığına dikkat çekti.

-HÜKÜMETİMİZ EREĞLİ'YE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

65 milyon TL'lik kanalizasyon ve su depolarının yenilenmesi, 30 milyon TL'lik yol çalışmaları yanında Ereğli'ye asfalt plenti kurarak hizmetin yerinde yapılmasını sağladıklarını ifade eden Akyürek, "Büyükşehir Belediyesi ilçeler birlikte sağladığı oluşum tamamlandı. Artık ilçeler daha fazla yatırım alacak. Ereğli'de Adem beyin yanında 10 AK Parti Milletvekili, 2 MHP Milletvekili Büyükşehir Belediye Başkanı olacak ve destek verecek. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı hemşerimiz önemli sözler verdi. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, 'Adem Başkanın emrindeyim' diyerek kolay kolay hiç bir yerde söyleyemeyeceği bir sözü zikretti ve Ereğli'ye verdiği önemi ortaya koydu" diye konuştu.

-TARIM ve HAYVANCILIĞA DAYALI SANAYİ GELİŞMELİ

İstihdam noktasında Ereğli'nin altyapı kimliğini şekillendirmek gerektiğini kaydeden Akyürek, "tarım ve hayvancılığa dayalı sanayinin Ereğli'de gelişmesinin önü açılmalıdır. Bunu da yatırımcıya daha iyi koşullar sunarak değerlendirmek gerekiyor. Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesi, arazi ve işyeri büyüklüğünün iyi hesaplanması ve maliyetlerinin makul seviyelerde olması gerekmektedir. Ereğli siyah havucu, beyaz kirazı, yarış atları gibi bir çok değerleriyle tarımda önemli bir potansiyeli barındırıyor. Bu konuda bizler de üzerimize düşeni yapma gayretinde olacağız" dedi.

-ADEM ERDAL BELEDİYECİLİĞİN KİTABINI YAZACAK BİR İNSAN

Cumhur İttifakı AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Adem Erdal'ın bugüne kadar 50 proje hazırlayıp açıkladığını ve bu projelerden 25 tanesini de 1  yıl içerisinde tamamlayacağı konusunda açıklamalarda bulunduğu hatırlatılarak Konya Milletvekili Tahir Akyürek'e bu konudaki düşüncesinin sorulması üzerine Akyürek, "Adem bey çok iddialı bir demeç vermiş. Bizim dönemimizde biz böyle bir sözü veremezdik. Yalnız şunu unutmamak lazım ki, Adem bey belediyeciliğin kitabını yazacak bir arkadaşımız. Kendisi bir yıl içerisinde bu projeler hayata geçecek dediyse bunu yapacaktır. Bizim de kendisine desteğimiz olacaktır" şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.