1. HABERLER

  2. Akyürek: Ereğli ve Bölgesi En Büyük Yatırımı Alacak

Akyürek: Ereğli ve Bölgesi En Büyük Yatırımı Alacak

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Ereğli Belediyesinin organizasyonunda düzenlenen iftar programı öncesi muhtarlar ve belediye meclis üyeleri ile bir araya...

A+A-

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Ereğli Belediyesinin organizasyonunda düzenlenen iftar programı öncesi muhtarlar ve belediye meclis üyeleri ile bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “ Ereğli ve bölgesi en büyük yatırımı alacak” dedi.

İftar programının öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Ereğli Kültür ve Spor Merkezinde Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Meclis üyeleri ve muhtarlarla ilçe meseleleri üzerine bir toplantı yaptı. Toplantıda Ereğli’nin bir şehircilik geçmişi olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Ereğli Konya’nın olduğu kadar Türkiye’nin de önemli merkezlerden birisi. Gerek coğrafi konumu, gerekse sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmiş ve gelişime açık olan Ereğli, Konya Büyükşehir Belediyesi’nden en büyük yatırımı alacak ilçemizdir” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde sorumlu olduğu alanlarla ilgili bilgi aktaran Başkan Akyürek, Ereğli köy yollarının Büyükşehir sorumluluğundaki alanlarla ilgili ihalelerinin yapıldığını ifade ederek, buna bağlı olarak ihalesi tamamlanan ve maliyeti 2 milyon 350 bin lirayı bulan İvriz yolu çalışmalarının bayramdan sonra başlayacağını belirtti. Öncelikli yerlerden başlayarak ekiplerin Ramazan ayından sonra daha güçlü şekilde çalışmaya başlayacağını kaydeden Başkan Akyürek, “Aynı zamanda Tarımsal Kalkınma ile ilgili Daire Başkanlığını bünyemizde kurduk. Desteği ilk planda 10 milyon seviyesine çıkarmayı planlıyoruz, daha sonra peyderpey artırmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Bununla birlikte İtfaiye taşıt ihalelerinin tamamlandığını anımsatan Akyürek, Kadınlar Lokali inşaatının yer tespitinin tamamlandığını, ihaleye ise bayramdan sonra çıkılacağını söyledi. Ereğli’ye özel bir yatırım planlaması içerisinde olduklarını n altını çizen Akyürek, Rüstem Paşa Kervansarayı için ise restorasyon çalışması kararının alındığını, kısa süre içerisinde çalışmaların başlatılacağını kaydetti. Ereğli’nin bölgenin lideri konumunda olduğunu hatırlatan Akyürek, Konya’dan Ereğli’ye yatırımcılar teşvik ettiklerini belirterek, hedeflerinin her yönden kalkınabilir bir Ereğli olduğunu sözlerine ekledi. Akyürek sözlerine Taşevler Bölgesi için birden fazla proje üzerinde düşündüklerini ve söz konusu alanı Ereğli’nin cazibe merkezi haline getireceklerini söyleyerek son verdi.

Konuşmaların ardından Akyürek muhtarlar ve belediye meclis üyelerinin sıkıntılarını dinleyerek not aldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.