1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. ALTUNYALDIZ EREĞLİ'DE
ALTUNYALDIZ EREĞLİ'DE

ALTUNYALDIZ EREĞLİ'DE

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, 16 Nisan'da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında Ereğli’ye geldi.

A+A-

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, 16 Nisan'da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında Ereğli’ye geldi.

Ereğli Ticaret Borsası önderliğinde Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Oda Başkanları Ereğlili İşadamları, Ak parti İlçe Teşkilatı ve partililerin katılımı ile yemekte buluştular.

AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatı ve partililerle bir araya gelen Altunyaldız, rejim değil, sistem değişikliği için referanduma gittiklerinin altını çizdi.

“İstikrar sürekli, kalkınma hızlı olacak”

Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren Anayasa değişikliğinin ülkemizin geleceği için çok önemli değişiklikler olduğunu belirten Altunyaldız; “Bu değişikliklerle darbeci ruhun, vesayetçi anlayışın izlerini anayasamızdan siliyoruz. Anayasamız daha demokratik hale geliyor. Cumhuriyetimiz daha da güçleniyor. Bu değişiklikle meclis daha da güçlü olacak, koalisyonlar tarihe karışacak, istikrar sürekli, kalkınma hızlı olacak”dedi.  

“Meclis Cumhurbaşkanı’nı soruşturabilecek”

Altunyaldız konuşmasında,  “Cumhurbaşkanı, mevcut parlamenter sistemde sorumluluğu olmayan bir kişi, sadece vatana ihanetten soruşturma açılabiliyor. Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanını, yardımcılarını ve bakanlarını görevleri ile ilgili işledikleri her türlü suçtan soruşturulabilmesi imkanı getiren bir sisteme muhalefetin hayır demesini gerçekten anlamak mümkün değil. Şu anda Cumhurbaşkanının yaptığı işlemler aldığı kararlar yargı denetimine tabi değil., Anayasa değişikliği ile artık tüm kararları için yargı yolu açılacak. Hukuk devletini güçlendirecek bu değişikliği milletimiz gayet iyi anlıyor, anlamayanlar da referandum sandıklarından çıkacak sonuçlardan sonra anlamış olacaklar” diye konuştu.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise şunları ifade etti;

"Borsamızın misafirperverliğine çok teşekkür ediyoruz. Bir yemek de bizi bir araya getirdi. Başta borsa başkanımıza ve çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum.

                Ülkemiz önemli bir süreç içerisinde bir taraftan içten bir taraftan dıştan hainler bu anlamda ülke üzerinde kötü emelleri olan tarih boyunca bu isteklerini bu niyetlerini hep ortaya koydular.  102 yıl önce verdiğimiz güç 15 Temmuzda da ortaya çıktı.

Türk milletinin ferâyisini gücünü gören bu içteki ve dıştaki hainler hâlâ ülkeyle ilgili kötü emellerini kötü planlarına devam ediyorlar. İşte bunların bir tarafa itilmesi bertaraf edilmesi için inşallah 16 Nisan ülkemizin aydınlığa çıkacağı bir gün olacaktır" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.