1. HABERLER

  2. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ KONYA-EREĞLİ İLÇE SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜNDEN KAMUOYUNA DUYURULUR

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ KONYA-EREĞLİ İLÇE SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜNDEN KAMUOYUNA DUYURULUR

İlçemizde, 06-07 Aralık 2014 Cumartesi ve Pazar günleri toplam dört oturumda yapılacak olan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim...

A+A-

İlçemizde, 06-07 Aralık 2014 Cumartesi ve Pazar günleri toplam dört oturumda yapılacak olan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı (AÖF) ile ilgili adayların uyması gereken kurallar adaylar tarafından bilinmekle birlikte adaylar sınava girebilmek için şu üç belgeyi mutlaka yanlarında bulundurmalıdırlar:

a) Sınava Giriş Belgesi:

Bu belgeyi adaylar http://ogrenci.anadolu.edu.tr internet adresinden kendi T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak veya AÖF Bürolarından temin edebilirler.

b) Öğrenci Kimlik Kartı veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi:

Öğrenci Kimlik Kartı ve Öğrenci Tanıtım Kartı, Anadolu Üniversitesi tarafından verilen kimlik kartlarıdır. Bu kartlarını kaybetmiş olan öğrenciler, sınav öncesinde AÖF Bürolarından bu kartların yerine, fotoğraflı ve onaylı Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi temin edebilirler.

c) Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi:

Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport veya bunlara eşdeğer kimlik belgesidir

İlçe Sınav Merkezi Yöneticiliğimiz sınavla ilgili şu hatırlatmaları yapmayı da yerinde görür:

İlçe Sınav Koordinasyon Kurulu, Ereğli Eğitim Fakültesi toplantı salonunda 04.12.2014 tarihinde saat 14.00’te İlçe Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Pehlivan başkanlığında İlçe Emniyet Müdürü Talat ARSLAN ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahim ÇİMEN’in katılımı ile toplanmış, 06-07 Aralık 2014 Cumartesi ve Pazar günleri saat 09.30 ve 14.00’te başlayacak olan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı ile ilgili gerekli tedbirleri almıştır.

06-07 Aralık 2014 tarihlerinde İlçemizde ilk kez gerçekleştirilecek olan Açıköğretim Fakültesi Sınavları ile ilgili olarak sınav görevi verilen okullar şunlardır: Ereğli Eğitim Fakültesi, Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksekokulu, Ereğli Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi. Bu 5 okulun dışında Ereğli Kapalı

Cezaevinde de mahkumlar için sınav yapılacaktır.

Sınavlara Ereğli ve çevresinden toplam 1650 aday girecek, sınavlarda toplam 690 görev ifa edilecektir.

İlçe Sınav Koordinatörlüğü olarak sınava girecek adaylarımıza sınavda uygulanacak kuralları tekrar hatırlatmakta fayda görüyoruz:

1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son beş dakikası içersinde sınavınızı tamamlasanız bile sınavdan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde tekrar sınava devam etmenize izin verilmez.

2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır.

3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır.

4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz ancak kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkan veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz.

5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız.

6. Sınav görevlilerinin her türlü uyarılarına uymalısınız. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir.

7. Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında yanınızda kağıt, kitap, defter, not vb. hiçbir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiçbir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiçbir nesne bulunduramazsınız.

8. Sınav esnasında görevlilere soru soramaz, sınav huzurunu bozacak söylemlerde ve davranışlarda bulunamazsınız.

9. Sınav esnasında kalem, silgi vb. hiçbir araç ve gereç paylaşımında bulunamazsınız.

10. Kopya çekme, kopya verme, kopya çekilmesine yardımcı olma vb. eylemlerde bulunamazsınız.

11. Cevaplarınızı, cevap kağıdı dışında bir yere yazarak sınav salonundan dışarı çıkaramazsınız.

12. Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz.

13. Size verilen cevap kağıdını üzerindeki TCKN, ad, soyadı bilgilerini kontrol ediniz. Bu bilgiler size ait değilse görevlileri uyararak size ait cevap kağıdını isteyiniz.

14. Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığının kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine bildiririniz.

15. Cevap kağıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağını işaretlemeler için koyu ya da siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Farklı bir kalem(tükenmez, mürekkepli vb.) kullanmanız durumunda cevap kağıdınız değerlendirmeye alınmayacaktır.

16. Cevap kağıdı üzerindeki ilgili alanlara TCKN ve test grubunuzu kodlayınız. Adınızı soyadınız yazarak imza atınız.

17. Soru kitapçığınız sayfalarında hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını hızlıca kontrol ediniz. Hatalı olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için salon başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız.

18. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad-soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi yazarak imza atınız.

19. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz.

20. Cevaplarınızı, cevap kağıdında ilgili test için ayrılmış olan bölüme cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçıkları üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır.

21. Cevap kağıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kağıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız.

22. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız.

23. Sınav bitiminde, cevap kağıdınızı ve soru kitapçığınızı eksiksiz biçimde salon görevlilerine teslim ediniz.

24. Sınav kurallarına uymadığınız takdirde sınav görevlileri tarafından hakkınızda tutanak tutulup sınavınız geçersiz sayılabilir.

AÖF İlçe Sınav Merkezi olarak ilçemizde ve Türkiye’nin dört bir tarafında sınava girecek olan adaylara başarılar dileriz.

Prof. Dr. Mustafa PEHLİVAN

AÖF KONYA-EREĞLİ

İLÇE SINAV KOORDİNATÖRÜ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.