1. HABERLER

  2. Başkan Akyürek “Yerel Yönetimlerde Kadın” Programında Konuştu

Başkan Akyürek “Yerel Yönetimlerde Kadın” Programında Konuştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türkiye’de Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin...

A+A-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türkiye’de Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 80. yılı dolayısıyla AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından düzenlenen programda deneyim paylaşımında bulundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türkiye’de Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 80. yılı dolayısıyla AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından Ankara’da düzenlenen toplantıya katıldı. Açılışına Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Akyürek, Konya’da kadınlara yönelik yaptıkları çalışmaları anlatarak, kadınların siyasette var olmaları gerektiğinin altını çizdi. Toplantının ardından açıklamada bulunan Başkan Akyürek, “Kadın kolları genel merkezimizin çok önemli bir toplantısıydı. Türkiye çapında kadın ve meclis üyelerimiz burada bir araya geldi. Deneyim paylaşımı programı yapıldı. Biz de Antalya Büyükşehir Belediyesi başkanımızla deneylerimizi paylaştık. Kadınlara yönelik faaliyetler, meclis üyelerinin edindiği çalışmalarda ve hizmetlerinde şu ana kadar yaptıkları katkıları, kadına yönelik çalışmalarda yapılabilecekler konusu değerlendirildi” diye konuştu. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara yönelik çok önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Akyürek, “KADEM projemizi burada bir miktar anlatma fırsatı bulduk. Kadın ve Aile Destek Merkezi projemiz Konya’da yürürlükte. Parçalanma riski taşıyan ailelere gönüllü danışmanlık hizmeti veriyoruz. Aile içi şiddete muhatap olan insanlarımıza, kadın ve çocuklarımıza yine hizmetler götürüyoruz. Bu konularda değerlendirmelerde bulunduk. Deneyim paylaşımı programında hem kadınlara yönelik yaptığımız hizmetleri sunduk hem de kadın meclis üyelerimizin sorularını cevaplandırma ve bilgilerimizi paylaşma imkanı bulduk” dedi. Programın sonunda AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Azize Sibel Gönül, Başkan Akyürek’e teşekkür ederek plaket takdim etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.