1. HABERLER

  2. “Avrupamerkezciliğin Ötesi” Çalıştayı Yapılıyor

“Avrupamerkezciliğin Ötesi” Çalıştayı Yapılıyor

             Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve İlmi Etüdler Derneği’nin işbirliği...

A+A-
             Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve İlmi Etüdler Derneği’nin işbirliği ile düzenlenen “Avrupamerkezciliğin Ötesi” konulu uluslararası çalıştaya Türkiye’den ve 25 ülkeden 48 akademisyen katılıyor.

 

        Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve İlmi Etüdler Derneği’nin işbirliği ile düzenlenen “Avrupamerkezciliğin Ötesi” konulu uluslararası çalıştay Konya’da yapılıyor.

Çalıştayın açılışında konuşan Program Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Demirci, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin fiziki çalışmaların yanında bilimsel çalışmalara, konferans ve toplantılara ev sahipliği yapmasının önemine dikkat çekerek teşekkür etti.

Konya’nın tarihi geçmişi ve felsefi temelleriyle Avrupamerkezciliğin tersi ele alındığında en güçlü alternatiflerden birisi olduğunu belirten Demirci, “Eğer biz Avrupamerkezciliği aşacaksak en önemli dayanaklarımızdan birisi Mevlana’dır” dedi.

İlmi Etüdler Derneği Başkanı Lütfü Sunar, çalıştayın Avrupamerkezciliği bu coğrafyadan söküp atmak için başlangıç oluşturmasını diledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. Mücahit Sami Küçüktığlı, Konya’nın hem Avrupa şehirleriyle ortak çalışmalar yürüttüğünü, hem de bunun da ötesine geçerek Dünya Tarihi Şehirler Birliği Yönetimi ile İpek Yolu Şehirler Birliği yönetiminde Türkiye’yi temsil ettiğini hatırlattı.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, bugün ilim mirasının sahipliğini Avrupa’nın yaptığını anımsatarak, Avrupa’nın aslında kendi ilim tarihi yazdığını ve bunu dünyanın ilim tarihi olarak takdim ettiğini dile getirdi.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar da, Avurupamerkezciliğin dünyayı Avrupa’nın gözünden okumak olduğunu vurgulayarak, “Avrupamerkezcilik o kadar hayatımızın içindedir ki, bugünkü dünya haritasına bakın; onun kuzey yarım küreyi ve Avrupa’yı, Avrupa’nın içinde de Almanya’yı öne çıkaran bir harita olduğunu görürsünüz” diye konuştu.

Türkiye’den ve 25 farklı ülkeden 48 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilen ve “Yeni Bir Sosyal Bilim İçin Başlangıçlar” konusunun değerlendirildiği “Avrupamerkezciliğin Ötesi Çalıştayı” 2 gün sürecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.