1. HABERLER

  2. Yakın Tarihimizin Doğru Öğrenilmesi Gerekiyor

Yakın Tarihimizin Doğru Öğrenilmesi Gerekiyor

             Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Tarih Söyleşileri’nde “Cumhuriyetin...

A+A-
             Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Tarih Söyleşileri’nde “Cumhuriyetin İlk Yıllarında Türkiye” başlıklı söyleşi gerçekleştiren Tarihçi Yazar Mustafa Armağan, Türkiye’de yakın tarihin doğru öğrenilebilmesi ve okutulabilmesi için çaba içinde olmak gerektiğini söyledi.

 

 
        Tarihçi Yazar Mustafa Armağan, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Tarih Söyleşileri’ne konuk olarak “Cumhuriyetin İlk Yıllarında Türkiye” başlıklı söyleşi gerçekleştirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Zindankale Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşide Türkiye’de yakın tarihin aslında en uzak tarih olduğunu kaydeden Mustafa Armağan, bu dönemle ilgili dünyada sadece sömürge ülkelerinde karşılaşılabilecek bir olayla karşı karşıya olunduğunu söyledi.

Yakın tarihimizde doğrusu anlatılmadığı için bilinmeyen ve efsane haline gelmiş birçok husus olduğunu kaydeden Armağan, bu dönemin doğru öğrenilebilmesi ve okutulabilmesi için çaba içinde olmak gerektiğini dile getirdi.

Konuşmasında Lozan Anlaşması’na da değinen ve Lozan’ın bir zafer değil, verilen tavizlerle bir hezimet olduğunu vurgulayan Armağan, programın son bölümünde katılımcıların sorularını cevapladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.