1. HABERLER

  2. Oprukçu Çayhan’da Üzerlik Tütsüsü İle Karşılandı

Oprukçu Çayhan’da Üzerlik Tütsüsü İle Karşılandı

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’yu Çayhan kasabası girişinde uzun araç konvoyu ile  muhteşem bir kalabalık karşıladı.“ Sizlerin huzuruna...

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’yu Çayhan kasabası girişinde uzun araç konvoyu ile  muhteşem bir kalabalık karşıladı.

“ Sizlerin huzuruna başımız dik,alnımız açık bir şekilde geldik “ diyen Ereğli Belediye Başkanı MHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu Ereğli’ye bağlı Çayhan Kasabası girişinde muhteşem bir kalabalık tarafından , yakılan üzerlik tütsüsü ile karşılandı.

Çayhan’lı teyzelerin “ dualarımız seninle “ diyerek Başkan Hüseyin Oprukçu’nun aracından inerken yakmış oldukları üzerlik tütsüsü dikkat çekici olup,renkli görüntüler ortaya çıktı.Ereğli’nin hizmetkarı olarak Çayhanımıza hoş geldin “ diyen Çayhan Kasabası sakinlerinden muhteşem bir kalabalıkla karşılanan Belediye Başkanı MHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu Çayhan’daki esnafları ziyaret ederek “ Hayırlı işler ,kazancınız bol olsun “ dedi.Başkan Oprukçu’nun Çayhan programına MHP Ereğli İlçe Başkanı İrfan Aksoy,Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları,Aziziye Belediye Başkanı Kemal Uzundere,Belkaya Belediye Başkanı Mehmet Şen,Kutören Belediye Başkanı Nurettin Karkın ,parti teşkilat yöneticileri ve meclis üyesi aday adayları da katıldı.

Çayhan Kasabası meydanında Çayhan halkına hitab eden Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ,Büyükşehir Yasası ile birlikte Çayhan Kasabasının da diğer kasaba ve beldeler ,köyler gibi Ereğli’nin bir mahallesi olacağını ve Ereğli Belediyesinden hizmet almaya devam edeceğini ifade etti.

“ Bizler yüzümüzü ekşitmedik,kaşımızı kaldırmadık,sizlere hürmette,sevgide ,saygıda kusur etmedik ve hizmet etmeye de gayret ettik.Bir fazla yüz ağartacak hizmette gelecek günlerin de uzak olmadığını hep birlikte yaşayarak göreceğiz”diyen Ereğli Belediye Başkanı MHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu Çayhanda şöyle konuştu;” 2009 seçimlerinde hemşehrilerim bize teveccüh gösterdiğinde borç batağında,makam aracı ve makam koltuğu haczedimiş bir Belediyeyi teslim almıştım.Göreve geldikten 6 ay sonra Ereğli Belediyesinin hacizlerini temizledim ve Ereğli Belediyesini finansal anlamda yönetilebilir bir hale getirdik.Hizmetlere yoğunlaştığımız süreçte baskılara ve operasyonlara maruz kaldık.Zulme uğradık ama eğilmedik.Biz sadece Hakk’ın huzurunda halkın huzurunda diz çökeriz.Biz zalimlerin ve zalimce tavırları olanların önünde asla diz çökmedik” dedi.

Ereğli’de yapılamaz denilen ne varsa gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Oprukçu,Ereğli’de yapılan hizmetleri ve şehirdeki kirliliklerin temizlendiğini dile getirirken,yapılan tüm hizmetlerde ekstra bir kaynak verilmediğini ayrıca 2013 ve 2014 yıllarında alınacak olan kredilerin de önüne engel konulduğunu sözlerine ekleyerek ,Ereğli Belediyesinin hizmetleri yürütürken ödemeler noktasında sıkıntı yaşamadığını vurguladı.2009 seçimlerinin ardından Belediyeyi AKP’den devraldığında Belediye çalışanlarının 4 aylık maaş alacağının olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Oprukçu,personelin maaş alacaklarını ödediklerini ve bugüne kadar bütün personelin maaşlarını da gününde ödediklerini söyledi.

“ Nereden buluyor bu paraları ? diye soruyorlar “ diyen Başkan Hüseyin Oprukçu,” Ayakkabı kutusundan bulmadığımız kesin “ derken Çayhan sakinlerinden yoğun alkış aldı.Başkan Hüseyin Oprukçu,” Hizmetlerin yürütülmesinde niyet halis olunca akibet hayroluyor.Yolsuzluk,hırsızlık yapmazsanız,devletin malını,milletin malını korumak için azami gayret sarf ederseniz,hakkı haklıya teslim etme çabası içinde olursanız  Rabbül Alemin verdikçe veriyor.Bugün Ereğli ‘de inanılmazları başardıysak,sevgili hemşehrilerimden aldığımız duaların yüzü suyu hürmetine ,Rabbül Aleminin lütfu sayesinde başardık. Sümer bank eski memur evlerini o kirlilikten kurtarmayı hangi Belediye Başkanı kurtarmayı hayal etmedi ama şükürler olsun bize nasip oldu.Bizden önceki Belediye döneminde 48 tane bar ve gazinoya ruhsat verilmiş ve barları birahaneleri şehir dışına taşımak bize nasip oldu.Şehrin merkezini de bu kirlilikten kurtarırken , sayılarını da 13’e düşürdük.Şimdi şehir merkezi nefes alıyor.Akabank’ın önü kimin hayalinde değildi,70 yıldır çözülemeyen o surunu da biz çözdük ve Akbank’ın önündeki daralan yolu genişlettik.Ulu caminin önünü hepiniz ve tüm hemşehrilerim görüyor.O alanda müberak camimize yakışır bir meydan oldu.Biz ,Ereğlideki hemşehrilerimle el ele vererek Ereğli’nin geleceğini inşa ediyoruz.Çocuklarımızı ve okullarımızı unutmadık.Camilerimizi unutmadık.Neye ihtiyaç duyulduysa bir fazla hizmet götürmeye gayret ettik ve sunduğumuz hizmetleri de biliyorsunuz.Ereğli’de böyle bir Belediye Başkanı ve yol arkadaşlarıyla birlikte başı dik,alnı açık bir şekilde sizlerin huzuruna geldi.Bir ibadethanenin çukur anılması gibi bir şey var mı? Çukur Camiyi çukurluktan kurtardık ve muhteşem bir cami yaptık Yunus Emre Yusuf Ziya Uğurlu Camimiz Ereğli’mize hayırlı olsun.Ayrıca Yunus Emre gibi bir mübarek insanın adını taşıyan meydanda Warpalavas anıtı dikmedik  ki, o meydana bir Allah dostu olan Yunus Emre’nin adına yakışan bir Cami yaptık”dedi.

İşsizliğin önlenebilmesi için önemli girişimlerin başında gelen organize sanayi bölgesine ilave 158 hektarlık alanı 3.5 yılda alabildiklerini kaydeden Oprukçu, Akhüyük bölgesindeki termal sıcak su arama sondaj çalışmalarının başarıyla yürüttüklerini ve Ereğli’nin termal turizmin merkezi olacağını vurgulayarak şöyle konuştu;” Sadece Ereğlili değil,Türkiye’nin her yerinden insanlar Ereğli’deki kaplıcalara gelecekler.Ereğli’nin termal tesislerinde çocuklarımız bir fazla iş bulacak.Termal su arama ruhsatlarını şahsım adına da alabilirdim ama Ereğli’li hemşehrilerim beni Şehr-i Emini yaptıysa,Belediye Başkanı olarak Ereğli’ye ve Ereğli’deki hemşehrilerime ihanet edemezdim ve termal su saha arama ruhsatlarını Ereğli Belediyesi adına satın aldım”dedi.

“ Ereğli’de iktidarın dönemini de hatırlıyorsunuz,ne yaptılar ? “ diye soran Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu;” Arıtma tesisi diye yapılan koku üreten bir çökertme havuzu.Onun dışında Ereğli’de geçmiş dönemde yapılan bir hizmet var mı ? Yok. Ne yapılmışsa Hüseyin Oprukçu Belediye Başkanı olduktan sonra yol arkadaşlarıyla birlikte canını dişine takarak ve çalışarak oldu.İktidar olmak mühim değil,mühim olan muktedir olabilmek.Rize’nin bir başbakanı ,dört tane bakanı var ve Rize’nin yayla yollarına 3 kat  asfalt yapılmış.Ey iktidar ,ey Ereğli’nin vekilleri neredesiniz? Çayhan Belediye Başkanımız AKP’li,Çayhanımızda sıcak asfalt yapıldı da ben mi göremedim.Biz ,Ereğliler olarak ötekiyiz,ötekine hayat hakkı bile tanımıyorlar.Konya Büyükşehir Belediyesini Çayhanda ve Ereğli’de gördünüz mü? Ereğli geçmiş dönem AKP’de iken Konya Büyükşehir Belediyesinin hizmet aracını Ereğli’de gördünüz mü ? Büyükşehir Yasasından sonra Konya Büyükşehir Ereğli’ye ,Çayhan’a hizmet edecekmiş,sadece suyu devredeceğim ve su parası tahsilatı yapmaya gelecekler. Ereğli’nin bir mahallesi olarak Çayhan hizmeti yine  Ereğli Belediyesinden alacak.Biz kaynağı da buluruz,hizmeti de getiririz” dedi.2014 yılında Beldelerin yollarının tamamını parke taşı ile kaplayacaklarını ve bunda kararlı olduklarını dile getiren Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu,yine Beldelere kültür merkezi yapacaklarının sözünü verdi.

“ Hüseyin Oprukçu’nun haramla işi olmaz “ diyen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu bir partinin Belediye Başkan adayının “ Hüseyin Oprukçu maaşını öğrencilere burs olarak dağıtıyor da kendisi ne yiyor ? “ ifadesine şöyle yanıt verdi;”Çocuklarım emekli maaşımla geçinir,tarlalarımdan ,bağımdan bahçemden gelenlerle geçiniyorum “ dedi.Yptığımız hizmetler yapacaklarımızın teminatıdır.Daha fazla hizmet yaparak Huzur şehri Ereğli’yi birlikte oluşturmaya VAR MISINIZ ? “ sorusuna Çayhan halkından “ VARIZ “ yanıtı geldi.Daha sonra Çayhan Kasabasında  Milliyetçi Hareket Partisi seçim bürosunun açılışı dualarla ve kesilen kurdele ile gerçekleşti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.