1. HABERLER

  2. Ayaz Bebek Toprağa verildi

Ayaz Bebek Toprağa verildi

Dün İlçemiz Ereğli’de meydana gelen olayda, henüz 40 günlük olduğu tespit edilen, soğuk ve uygun olmayan evde yaşayan ve Babası Asker de olan Ayas ...

A+A-

Dün İlçemiz Ereğli’de meydana gelen olayda, henüz 40 günlük olduğu tespit edilen, soğuk ve uygun olmayan evde yaşayan ve Babası Asker de olan Ayas  bebek zatürreden hayatını kaybetmişti.

Buğün ise  ölen Ayas bebek meydanbaşı mezarlığında  defnedildi.

daha sonra Bebeklerinin ölümüyle  sarsılan, madur ve acılı aileyi Kaymakam Şakir Erden ve  Sağlık Müdürü  Dr. Mehmet Emin Günay ile birlikte  ziyaret etti.

  Kaymakam Erden ve Günay  Basın mensuplarına  açıklamalarda bulundu.

 

 

Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Günay, Ayaz bebeğin  annesi Maviş Eşme'ye ve ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

 

Kaymakam Erden, Ural ailesinin çocuğunun ölümünün soğuktan değil normal olduğunu söyleyerek, “Evin hali ortada. Bu şartlar altında bu tür olayların yaşandığına zaman zaman tanık oluyoruz. Öncelikli amacımız bu ailenin daha uygun bir yere çıkarılarak ikametlerini sağlamak gerekiyor. Ayrıca sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı kanalıyla destek olacağız. Yaptığımız araştırmada ailenin Vakfa kaydının bulunmadığını gördük. Aileyi kayıt altına alarak yardımda bulunacağız” dedi.

 

Aile’nin akrabası olan Şevket Gezici vakıf tarafından muhtaç ailelere dağıtılan kömürden yararlanmadıklarını belirterek, “Bu kömürleri ben torbasını 5 TL’den aldım. Çocuğun babası Asker  Ona para da gönderemiyorum. Kendi karnımız aç  ona nasıl para gönderelim. Evin hali de ortada. Pencerelerden soğuk geliyor. Soğuk gelmesin diye laylon çaktık” şeklinde konuştu.

Ailenin Adanalı olduğunu öğrenen Kaymakam Erden, ‘İsterseniz sizi Adana’ya gönderelim’ cümlesi üzerine Gezici, “Adana’da karnımızı hiç doyuramıyoruz. Hani derler ya ‘doğduğun değil doyduğun yer’ biz Ereğli’de kalalım” dedi.

 

Kaymakam Erden devletin eşi askerde olan kişilere 250 TL yardımda bulunduğunu belirterek Onur Ulak’ın eşine de bu desteği vereceklerini belirtti. Erden, ayrıca dini nikah ile yaşayan Onur Ulak ve Maviş Eşme’nin resmi nikahlarını da kıyacaklarını söyledi.

 

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Günay ise, bebeğin ölümü kesinlikle donmaya bağlı bir ölüm değildir. Bebeğin yatakta bulunduğunda vücudunda ki sertlik ölü katılığına bağlık bir sertlik. Bu sonuçlar Konya Adli Tıp Kurumunun ön sonuçlarıdır. Ölümle ilgili kesin rapor ise 1 ay sonra yayınlanacaktır. Bebeğin Aile Sağlığı Merkezi’nde herhangi bir kaydır yoktur. Ona rağmen sağlık ekiplerimiz bebeği ulaşmışlardır. Ölüm nedeni doğal ölüm olarak belirtilmiştir. Donmaya bağlık bir ölüm değildir dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.