1. HABERLER

  2. Ayrancı Hıdırellez Şenlikleri Yapıldı

Ayrancı Hıdırellez Şenlikleri Yapıldı

Karaman’ın Ayrancı ilçesinde baharın müjdecisi Hıdırellez, yapılan etkinliklerle kutlandı.Şenlik Alanı’nda düzenlenen kutlamalara vatandaşlar yoğun...

A+A-

Karaman’ın Ayrancı ilçesinde baharın müjdecisi Hıdırellez, yapılan etkinliklerle kutlandı.

Şenlik Alanı’nda düzenlenen kutlamalara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kurulan çadırlarda vatandaşlara ikramlarda bulunulurken, el sanatları eserlerde sergilendi.

Öğrenciler Vali Yardımcısı Rıza Gençsoy’a başak demeti hediye etti.

Geleneksel Hıdırellez ateşi Vali Yardımcısı Gençsoy, Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı tarafından yakıldı.

Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, yaptığı konuşmada, “Hızır ile İlyas Paygamberlerin yeryüzünde buluştuğu doğanın canlanışı, baharın gelişi olarak algıladığımız Hıdırellez, insan ve doğa arasında ki iletişimi baharı ve umudu simgeleyen bir kültürel gelenektir. Milletlerin oluşmasında kültürlerin yeri ve önemi büyüktür. Kültürleri oluşturan en önemli unsurun başında ise gelenek ve görenekler gelmektedir. Hıdırellez sadece Ayrancı’nın geleceği değil, Türk yurdunun asırlardır kutladığı bir değerdir” dedi.

Karaman Vali Yardımcısı Rıza Gençsoy ise konuşmasında, “Boylu boyunca uzanan Ayrancı Barajı ve ve yakılan Hıdırellez ateşi ile kucaklaşmanın ve biz olmanın sevinç ve mutluluğu içerisindeyiz. Yurduma bahar rüzgarlarımın estiği kuşların sarı kiraz dallarında annelerine seslendiği, kurak toprakların suya kavuştuğu Hıdırellez’i yaşıyoruz. Hıdır’ın kardeşi İlyas ile söyleştiği bir daha ki seneye buluşmak üzere sözleştiği bugün Anadolu’nun bin bir köşesine sıralandığı, dostun dostluğa, hemşerisinin hemşerisine kavuştuğu gündür. Bizler hangi sebepten olursa olsun dünyanın neresine gidersek gidelim köklerimize sımsıkı tutunmalıyız” dedi.

Ektinliklere katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verildi.

Etkinlikler folklor gösterisi ve halk konseri ile devam etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.