1. HABERLER

  2. Ayrancı Kaymakamı Erat'dan Basın Açıklaması

Ayrancı Kaymakamı Erat'dan Basın Açıklaması

T.C.AYRANCI KAYMAKAMLIĞIBASIN AÇIKLAMASI05/02/2014 tarihinde Ereğli-Ayrancı Karayolunda İlçemiz Jandarma Ekiplerince yapılan kontreller sırasında durdurulan...

A+A-

T.C.

AYRANCI KAYMAKAMLIĞI

BASIN AÇIKLAMASI

05/02/2014 tarihinde Ereğli-Ayrancı Karayolunda İlçemiz Jandarma Ekiplerince yapılan kontreller sırasında durdurulan iki kamyonette muhtelif yaşlarda 53 adet küpeli, 40 adet küpesiz olmak üzere toplam 93 adet küçükbaş hayvan tespit edilmiştir. Ayrıca ilgili araçlarda hayvan sevklerinde Tarım Müdürlüklerinden alınması zorunlu olan “Yurtiçi Hayvan Sevklerine Mahsus Veteriner Sağlık Raporu’nun bulunmadığı görülmüştür.                                                                                                                                  

5996 Sayılı Kanunun 36. Maddesi f Bendi gereği canlı hayvan ve hayvansal ürünlerin sevklerinde Bakanlıkça belirlenen belgeleri bulundurmayan canlı hayvan ve hayvansal ürün sahiplerine sığır cinsi hayvanlar için hayvan başına üçyüz Türk Lirası, koyun ve keçi türü hayvanlar için hayvan başına elli Türk Lirası, diğer hayvan türleri ve hayvansal ürünler için araç başına bin Türk Lirası, ayrıca nakil vasıtası sahiplerine bin Türk Lirası, Bakanlıkça izin verilen yerler dışında hayvan satışı yapanlara bin Türk Lirası idarî para cezası verilir. Tanımlattırılmamış sığır cinsi hayvanlar ile koyun ve keçilerin nakil sırasında yakalanması hâlinde tüm masrafları sahibi tarafından karşılanarak en yakın kesimhanede kestirilir ve sahibine teslim edilir.

 Yine Yurtiçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkındaki yönetmeliğin 33. Maddesi gereğince (1) Tanımlattırılmamış sığır cinsi hayvanlar ile koyun ve keçilerin nakil sırasında yakalanması halinde ilgili il/ilçe müdürlüğü tarafından hayvan ve nakil vasıtası sahiplerine, Kanunun 36 ncı maddesinin birinci fıkrası (f) bendi hükmü gereği hayvan sevklerinde Bakanlıkça belirlenen belgeleri bulundurmaması nedeniyle idari para cezası uygulanır, hayvanlara kulak küpesi takılır ve kayıt altına alınır. Kanunun 36 ncı maddesi birinci fıkrası (f) bendi hükmü gereği ilgili il/ilçe müdürlüğünce uygun görülen en yakın kesimhanede kestirilir ve hayvan sahibine teslim edilir.

(2) Resmi veteriner hekim bu hayvanlardan elde edilecek hayvansal ürünlerin piyasaya arz amacı dışında değerlendirilmesinin mümkün olmadığına kanaat getirirse hayvanlar, Bakanlığın gözetiminde sahipleri veya işletmecisi tarafından itlaf ve imha edilir denilmektedir.    Bu nedenle ilgili kanun ve yönetmelik gereği yakalanan hayvanlardan küpeli olanlar için idari para cezası, küpesiz olanlar içinde kesim işlemi yapılacaktır.Ancak; yakalanan küçükbaş hayvanlar içerisinde

a)      Yeni doğum yapmış koyunların bulunması

b)     Gebe koyunların bulunması

c)      Sütten kesilmemiş kuzuların bulunması sebebiyle  bu hayvanların kesimi yapılmayarak Kaymakamlığımızca bu durumda olan hayvanlarla alakalı olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına görüş sorulmasına karar verilmiştir.

 

 

 

Konu ile ilgili olarak yapılacak gerçek dışı haberlerde yasal haklarımızın kullanılacağının bilinmesi,

 

Kamuoyuna Saygılarımızla Duyurulur.

 

                                                          

 

 Erkan İsa ERAT

                                                                                     AYRANCI KAYMAKAMI

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.