1. HABERLER

  2. Başbakan Erdoğan Ereğli Halkıyla Buluştu

Başbakan Erdoğan Ereğli Halkıyla Buluştu

ANAYASA MAHKEMESİNİ DE DİNLEDİLERBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya kent merkezinde katıldığı toplu açılış törenin ardından helikopter Ereğli...

A+A-

ANAYASA MAHKEMESİNİ DE DİNLEDİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya kent merkezinde katıldığı toplu açılış törenin ardından helikopter Ereğli İlçesi'ne geçti. 30 Mart seçimlerinde Ereğli Belediye Başkanlığı'nın MHP'den Ak Partiye geçtiğini hatırlatan Erdoğan, Ak Parti'yi destekleyenlere teşekkür etti.

30 Mart seçimlerinde oyun ve hilelerin olduğunu belirten Erdoğan, CHP, MHP, BDP ve Pensilvanya'nın ele ele, omuz omuza verip, tuzaklar kurdukları ifade etti. Kurulan tuzakların bozulduğunu belirten Erdoğan, ''Ama onların tuzakların üzerinde Allah'ın bir hükmü olduğunu unuttular ve sonunda Endülüs'te gezi yaparken orada Allah'ın bir hükmünü gördüm, 'Allah'tan başka galip yoktur.' Ama birileri bunun farkında değildi, sizler bunun farkındaydınız, gece demediniz, gündüz demediniz, koştunuz, çalıştınız hanım kardeşlerim bu davanın ablaları olarak çalıştı. Birilerinin ablaları varmış. Ama işte ablalar galip geldi. Abiler galip geldi. Şimdi hizmet zamanı'' diye konuştu.

CHP VE MHP'YE ELEŞTİRİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eleştiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun SKK Genel Müdürü iken SSK'yı batırdığını, partinin içinde halk olmasına rağmen uygulamada halkın yanında olmadığını iddia etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Erdoğan, ''Yavru muhalefet. Adında milliyetçilik  ifadesi var. Sevsinler senin milliyetçiliğini. Acaba milliyetçilik adına ne yaptı. Dünyada milliyetçilik adına hangi ülkeye gitti. Bakınız bu kardeşiniz bu ülkeye başbakan oldu ve bizim Göktür anıtlarımız var. Moğalistan'a gittik. Orada dediler Karaaslan'dan Göktür Anıtları'na kadar 42 kilometrede yol yok. Oraya 42 kilometre yolu yaptık ve müzeyi yaptık. Oraya gittiğimde havaalanı falanda yoktu. Adete çöle gittik'' dedi.

BAHÇELİ'NİN UÇAĞA BİNME SENDROMU VARMIŞ

Moğalistan'daki açılış törenine, şehit törenine katıldığı için kendisinin gidemediğini belirten Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazı ile MHP'li bir milletvekilinin giderek açılışı yaptığını söyledi.

Daha sonra tekrar Moğalistan'a gittiğini ve oradaki farklı yerlere gittiğini oradaki anıtları ziyaret ettiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

''Orda da yol kenarında Konyalı kardeşlerimizin yaptığı mescid vardı. Onu da ziyaret ettim. Ama bizim için yeterli değil. Biz buradaki anıtların olduğu yerde müzeyi yapacağız. Çünkü Türkün ayak izlerini buraya geldiğini biliyorduk diyerek buraya gideceğiz. Ey Bahçeli, sen buralara niye gitmedin. Çünkü  bunda uçağa binme sendromu varmış. Öyle dediler. Binseydin. Oralara da gitseydin. Her yer bizim için buralarda iz varsa, atalarımızın, atlarının izi varsa biz buralara gideriz dedik ve gittik.''

Erdoğan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan, Azerbaycan'ı, Balkanları sürekli dolaştığını çünkü orada soydaşları ve kardeşleri olduğunu kaydetti. Suriye'yi de yalnız bırakmadığını ifade eden Erdoğan, 700 bin Suriyeli'nin ülkemizde barındığını belirtti.

PENSİLVANYA DARBEYLE GELENLERİN YANINDA OLDU

Erdoğan, ''Mısır'da Esmalar şehit oldu. Esmaların yanında olduk. Darbeyle gelenlerin karşısında olduk. Ama Pensilvanya darbecilerin yanında oldu. Pensilvanya'da Suriye'de darbe yapanların yanında oldu. Pensilvanya Mavi Marmarayı batıranların yanında oldu. Buraya gönül veren saf temiz kardeşlerimize sesleniyorum, bu oyuna gelmeyin. Bu oyunu bozun.''

BUNLARIN HER ŞEYİ ŞANTAJ

Erdoğan, ''Biz bunların inine gireceğiz inine. Bunları bırakmıyacağız. Devletin bütün kurumlarına sızmışlar. Devletin en üst kademesinden tutun Cumhurbaşkanlığı'ndan tutun, bugün yeni bir şey daha söylüyorum, Anayasa Mahkemesi'ni de dinliyorlar ve son zamanlarda atılan adımlar bizde bu soru işaretlerini doğuruyor. Çünkü bunların her şeyi şantaj, her şeyi montaj. Dışişleri Bakanlığını dinlediler ve bunu dünyaya servis ettiler. Ne yazık ki, CHP, MHP, BDP, bunların yanında oluyor. Onları da dinliyorlar. Kimi dinlerse dinlesinler, bunların karşısında biz varız'' diye konuştu.

PARALEL YAPIYLA MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

Erdoğan, ''Bir kısım paralel yargı ile mücadelemiz devam ediyor. Edeceğiz. Bir kısım emniyetteki paralel yapıyla mücadelemiz devam ediyor, devam edeceğiz, devletin kurumlarındakilerle mücadele edeceğiz. Temizleyeceğiz bunları. Ya yola gelecekler ya dışarı gidecekler. Kardeşlerim onun için bu çok önemli, ne var burda tek millet. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla, Arnavuduyla tek millet. Bizim tek bayramız var, tek bayrak. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu vatanda biz ameliyat yaptırmayız. Kimse heveslenmesin tek devlet. Devletin içinde devlet asla. Buna ümitlenmesinler tek devlet.  2023 bizleri için dünyada yeni bir Türkiye olacak''

Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında baygınlık geçiren bir kadın içinde kürsüden anons ederek sedye istedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Cumhurbaşkanlığı seçiminede değinen Erdoğan, ''Bir seçim geçirdik. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimini yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimine hazır mıyız? Partimizin bir cumhurbaşkanı adayı olacak . Cumhurbaşkanlığı seçimine CHP'nin genel müdürü konuşuyor, MHP'deki konuşuyor. Ben MHP ve CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, bu ülkede ayrımcılık ve bölücük varsa, bunu CHP'nin başındaki ve MHP'nin başındakiler yapıyor'' dedi.

BİZ SADECE RÜKUDA EĞİLİRİZ

'Dik dur eğilme' sloganının ardından Erdoğan, ''Biz sadece rüküda eğiliriz. Bunun dışında kimsenin karşısında eğilmedik, eğilmeyiz. Hiç endişeniz olmasın'' diye konuştu.

 

DSC_3165 DSC_3187 DSC_3189 DSC_3213 DSC_3222 1014480_881117478570705_5265980940247006656_n-481x385 1501697_10152221433204681_786868573676742669_n-1-288x385 1907593_10152221433734681_7360559762584061576_n-288x385 1959226_10152221433609681_7501362993817910141_n-288x385

 

DSC_3151 DSC_3106 DSC_3097 DSC_3153

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.