1. HABERLER

  2. BAŞKAN ÖZGÜVEN’DEN TEŞEKKÜR…

BAŞKAN ÖZGÜVEN’DEN TEŞEKKÜR…

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven yaptığı açıklamada Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın Ereğli ziyaretlerinde, Ereğli Halkının göstermiş...

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven yaptığı açıklamada Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın Ereğli ziyaretlerinde, Ereğli Halkının göstermiş olduğu yoğun ilgiye Teşekkür etti ve Sayın Başbakanın ziyareti sonrası özellikle sosyal medya da ve bazı kesimlerde “Ereğli nin  İl olması” konusunda Başbakan’ın hiçbir vaade bulunmadan Ereğli den ayrıldığı şeklindeki söylemlere cevap verdi. Öte yandan Ereğli için hayati önem taşıyan konuları Sayın Başbakan’a ileterek sayın Başbakan’ın bu hususlara gerekli hassasiyeti gösterdiğini belirtti.

Başkan Özgüven açıklamasında “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Ereğlimizde misafir ettik kendilerini büyük bir coşku ile karşıladık bu sebepten dolayı tüm Hemşerilerimize Ereğli dışından gelen değerli dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ereğli’miz Sayın Başbakanımız başta olmak üzere, Dış işleri Bakanımız, Ekonomi Bakanımız, Ulaştırma Bakanımız, Bakan yardımcılarımız, Millet Vekillerimiz, Bürokratlarımız ve Müsteşarlarımız dan oluşan üst düzey misafirlerin ağırlandığı güzel bir güne sahne oldu.Vatandaşlarımızın coşkusu kayda değerdi. Ereğli Emniyetinden ve Başbakanlık koruma daireden alınan bilgilere göre 35 bin vatandaşımız Atatürk bulvarını doldurdu, bu açıdan ben o alanı dolduran her bir hemşerime ayrı ayrı teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum onların bu coşkusunun da Sayın Başbakanımızı çok memnun ettiğini ifade etmek istiyorum.

Diğer yandan bütün bunlar olurken gerek sosyal medyadan gerekse Vatandaşlar arasında Sayın Başbakan’ın İl olma sözü vermediği ve Ereğli’ye yapılacak hizmetlerden bahsetmediği gibi bazı söylemlerin ve beklentilerin olduğunu da görüyoruz. Özellikle belirtmek isterim’ki 2002 yılından bu yana iktidarda olan Ak Parti’de başta Sayın Başbakanımız olmak üzere hükümetin hiçbir mensubu ya da siyasi bir kimliği olan hiçbir kimse Türkiye nin hiçbir yeri için il sözü vermemiştir. Buna Ereğli ve Ereğli den daha büyük yerlerde dahildir. Bilinmesi gerekir ki Hükümetimizin gündeminde bir yerin il olması ile ilgili bir konu yoktur, bu konu ile alakalı olarak “il olma sözü verilseydi” gibi vatandaşımızın aklında soru işareti bırakacak bazı söylemleri az da olsa duyuyoruz ancak bilinçli Vatandaşlarımız Ak Parti hükümetinin il konusunda nasıl bir politika izlediğini çok iyi biliyor diğer yandan şunu da belirtmeliyim sayın başbakanımızın da ifade ettiği gibi Türkiye de il konusunda bir yapılanma olacak ise il olacak yerlerin başında Ereğli geliyor bununda altını çizerek belirtmek istiyorum.

Sayın Başbakanımızın dün ki ziyaretleri her şeyden önce bir teşekkür ve Halkımızla kucaklaşma ziyaretiydi bu anlamda Ereğli Belediye Başkanı olarak Hemşerilerim adına kendilerine tekrar tekrar şükranlarımızı Arz ediyoruz. Sayın Başbakanımızın belediyemize yaptığı ziyarette ise Ereğlimiz için bazı önemli konuları yani önceliklerimiz olduğunu ifade edebileceğimiz hususları kendilere sunma fırsatı buldum bunların başında yatırım programına da alınan Kapalı Sistem Sulama projesinin bir an önce hayata geçirilmesi konusunda kendilerinden yardım istedik

İkinci olarak ilçemizin bölgesel teşvik kapsamına alınması özellikle Tarım ve Hayvancılık konusunda ürünleri işlenmesine yönelik tesislerin kurulması ve buralara teşvik verilmesi noktasında taleplerimizi arz ettik

Üçüncü önemli konu ise Ereğli ye müstakil bir Ereğli Üniversitesi kurulması noktasında gerekli al yapının mevcut olduğunu detaylı bir şekilde kendilerine arz ettik Sayın Başbakanımız ise o sırada burada bulunan Sayın Dış işleri Bakanımız başta olmak üzere diğer üst düzey misafirlerimizin yanında bu konuların takibinin yapılması hususunda emirlerini buyurdu.

Sonuç olarak uzun yıllardan sonra ilk defa bir Başbakanımızın Ereğli’ye teşrif etmesi, Vatandaşlarımızın kendilerine büyük bir ilgi ve teveccüh göstermesi ve kendilerinin de Ereğli’den memnun ayrılmaları bizim için bir kazanç ve onurdur, yeni seçilmiş bir Belediye Başkanı olarak benim için ise büyük bir bahtiyarlık tır. Bu anlamda Sayın Başbakanımızın ağırlanmasında emeği geçenlere ve Ereğlili vatandaşlarımıza canı gönülden Teşekkür ediyor Sevgi ve Saygılarımı sunuyorum dedi.

 

10155970_491281920971385_6150912074068146284_n 

10277443_491281934304717_3160514292680582466_n

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.