1. HABERLER

  2. Başkan Akyürek’e Eğitim Ödülü

Başkan Akyürek’e Eğitim Ödülü

             Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e, Türkiye Gönüllü Eğitimciler...

A+A-
             Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından mesleki eğitim kursları ve eğitime katkıları nedeniyle “Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı” ödülü verildi.

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği (TÜGED), eğitim ve kültür alanında başarılı çalışmalar yapan kişi, kurum ve kuruluşları teşvik etmek amacıyla verdiği “TÜGED 5. Yılın Enleri” ödülleri kapsamında Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e “Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı” ödülü verdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime ve öğrencilere verdiği destek ile Konya’da ve Balkanlarda şubeleri bulunan Meslek Edindirme Kursları’nın (KOMEK) geniş tabanlı, verimli ve istikrarlı eğitim faaliyetleri nedeniyle verilen ödülü Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek adına Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu aldı.

KONYA BİR EĞİTİM VE KÜLTÜR ŞEHRİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehirlerde sosyal ve kültürel çalışmaların fiziki çalışmalar kadar önemli olduğunu belirterek, belediye olarak eğitime ve öğrencilere sürekli destek olduklarını söyledi.

Konya’nın güçlü bir kültür ve eğitim şehri olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Konya’daki tüm okullarda yaptıkları fiziki düzenlemeler ve ihtiyaca göre spor salonları yaptıklarını, ilk ve ortaöğretimde okuyan şehit-gazi çocuğu, öksüz, yetim, engelli, anne babası ayrı öğrencilere eğitim yardımlarını sürdürdüklerini kaydetti. Ayrıca bu çocuklara yönelik Bire Bir Eğitim ve Rehberlik Kursları düzenleyerek içlerinden üniversiteye hazırlananları dershaneye gönderdiklerini belirten Başkan Akyürek, Gençlik Merkezi ile üniversite öğrencilerine çeşitli etkinliklere ve kurslara katılma imkanı sunduklarını söyledi.

Meslek edindirme konusunda Türkiye’ye örnek olan KOMEK’te ise, her yıl binlerce insanın yeni bir meslek ve sanat öğrendiğini dile getiren Başkan Akyürek, ödül nedeniyle TÜGED’e teşekkür ederek eğitime katkılarının bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.